Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςΤουριστικών Επιχειρήσεων & ΞενοδοχείωνΣτο λόφο Στρέφη ομάδα της Karcher για μια όμορφη γειτονιά

Στο λόφο Στρέφη ομάδα της Karcher για μια όμορφη γειτονιά

Η περιβαλλοντική οργάνωση `Ελλάδα Καθαρή` πραγματοποίησε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της πρωτοβουλίας `Clean Up The World`μία σειρά εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Λόφο Στρέφη από 14-17 Οκτωβρίου 2005 σε συνεργασία […]

Η περιβαλλοντική οργάνωση `Ελλάδα Καθαρή` πραγματοποίησε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της πρωτοβουλίας `Clean Up The World`<...>μία σειρά εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Λόφο Στρέφη από 14-17 Οκτωβρίου 2005 σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την εταιρία Karcher. Στα πλαίσια μίας πολιτιστικής προσφοράς, η Γερμανική εταιρία κατασκευής συσκευών καθαρισμού Karcher σε συνεργασία με την `Ελλάδα Καθαρή` διεξάγει εργασίες αποκατάστασης και καθαρισμού σε πολλά μνημεία της Αθήνας και του Πειραιά. Το 2003 ανέλαβε τον καθαρισμό του Δρομέα και το 2004 τον καθαρισμό του Κονώνειου Τείχους στον Πειραιά και του κτιρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Φέτος ξεκίνησε το πρόγραμμα `Όμορφη Γειτονιά` με πρώτο σταθμό το Λόφο Στρέφη. Η δεκαμελής ομάδα της Karcher αποτελούμενη από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και το ανάλογο βοηθητικό προσωπικό ασχολήθηκαν στο Λόφο του Στρέφη επί τρεις ημέρες με την επίλυση προβλημάτων καθαρισμού διαφορετικών ειδών: γκράφιτι, επιστρώσεις βαφής, λοιπές ακαθαρσίες. Χρησιμοποιήθηκαν τρεις μέθοδοι:

  1. Στίλβωση χαμηλής πίεσης

  2. Υδροψηγματοβολή
  3. Υδροβολή (ζεστού ή κρύου νερού)

Ως υλικό ψηγματοβολής επιλέχθησαν λεπτοί σφαιρικοί κόκκοι ανθρακικού ασβεστίου 40-120μm.

Μαθητές σχολείων και κάτοικοι της περιοχής παρακολούθησαν τις εργασίες και συμμετείχαν στον καθαρισμό δοκιμάζοντας, με την βοήθεια των ανθρώπων της Karcher, μηχανήματα και μεθόδους καθαρισμού. Οι εργασίες αυτές συνδυάστηκαν με διορθωτικές επεμβάσεις, από τον Δήμο Αθηναίων, στον Λόφο, την παιδική χαρά, τα σημεία στάσης επί του Λόφου και τον ηλεκτροφωτισμό.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών πραγματοποιήθηκε το Παιδικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα της `Ελλάδα Καθαρή`, το καλλιτεχνικό Workshop με τίτλο `Positive Graffiti` από τον γνωστό Γερμανό καλλιτέχνη Thomas Baumgartel και δόθηκε μία παιδική παράσταση με τίτλο `Όλοι μαζί ανακυκλώνουμε τη Γη` την οποία παρακολούθησαν 500 παιδιά.

Στην γιορτινή εκδήλωση της Δευτέρας παρευρέθηκε και η Δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ξεναγήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο και παρέλαβε τον καθαρισμένο Λόφο Στρέφη.

Η όλη προσπάθεια είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και κυρίως των νέων της γειτονιάς και την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου, καθώς επίσης και την παρουσίαση μιας άλλης άποψης για τα Graffiti που υπάρχουν διάσπαρτα σε κάθε γειτονιά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024