Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα του Visit London

Οι επιπτώσεις στον τουρισμό του Λονδίνου από τις βομβιστικές επιθέσεις του Ιουνίου

Θοδωρής Κουμέλης - 01 Νοέμβριος 2005, 00:00

Τις άσχημες επιπτώσεις στον τουρισμό από τις βομβιστικές επιθέσεις, που σημειώθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα τον μήνα Ιούνιο, κατέδειξαν τα στατιστικά στοιχεία, που έδωσε στο φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες το Visit London...

Τις άσχημες επιπτώσεις στον τουρισμό από τις βομβιστικές επιθέσεις, που σημειώθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα τον μήνα Ιούνιο, κατέδειξαν<...>

τα στατιστικά στοιχεία, που έδωσε στο φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες το Visit London.

Ο τουρισμός, όπως φάνηκε, ήταν ο τομέας, που υπέστη το βαθύτερο πλήγμα από τις επιπτώσεις των βομβιστικών επιθέσεων, παρόλο που η βρετανική καθημερινή ζωή προσπαθεί να επιστρέψει στους προηγούμενους κανονικούς ρυθμούς της.

Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά στις αφίξεις τουριστών, τον Αύγουστο επισκέφτηκαν την Βρετανία περίπου 3,25 εκατ. τουρίστες, λίγοι περισσότεροι δηλαδή από τον αντίστοιχο περσινό μήνα, που ο αριθμός τους ήταν 3,16 εκατομμύρια. Οι τουρίστες της Βρετανίας από την Νότια Αμερική τον Αύγουστο ήταν 530.000, ενώ πέρσι 461.000.

Οι επισκέψεις βρετανών καταναλωτών μειώθηκαν αισθητά στο κέντρο του Λονδίνου, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Visit London, ενώ ωφελημένοι παρουσιάστηκαν οι τουριστικοί προορισμοί γύρω από το Λονδίνο.

Οι επισκέψεις, από την άλλη, στα αξιοθέατα του Λονδίνου, όπως π.χ. μουσεία, μειώθηκαν περίπου κατά ένα τέταρτο τον Αύγουστο, ενώ λίγο καλύτερα τα πήγαν τα λιγότερο δημοφιλή αξιοθέατα. Παρόλα αυτά διαπιστώθηκε πως οι βομβιστικές επιθέσεις επέδρασαν αισθητά σε όλους τους τομείς του τουρισμού.

Όπως υποστηρίζει το Visit London, η τουριστική οικονομία του Λονδίνου δεν κατέρρευσε, ενώ δηλώνει αισιόδοξο για το μέλλον, καθώς όπως υπογραμμίζει, η υπερατλαντική αγορά συνεχίζει να πηγαίνει καλά, αναφέροντας πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τα πέντε αεροδρόμια του Λονδίνου εμφάνιζαν αυξημένη κίνηση. 

“Παρόλο που είναι πολύ νωρίς για να υπολογίσει κανείς αν οι επιθέσεις θα έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στις αφίξεις διεθνών τουριστών, οι ενδείξεις μέχρι στιγμής είναι αρνητικές. Οι ταξιδιώτες καταλαβαίνουν πλέον ότι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορούν να σημειωθούν παντού και για αυτό συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους” δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού.

Τέλος, όσον αφορά στη πορεία της βρετανικής ξενοδοχίας κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, εξαιτίας της μείωσης του αριθμού αφίξεων διεθνών τουριστών, οι πληρότητες των ξενοδοχείων εμφανίστηκαν μειωμένες κατά 10%. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι τα Λονδρέζικα ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια του Αυγούστου είχαν γεμίσει με τουρίστες αναψυχής και οι πληρότητες τους αναμένεται να αυξηθούν τον Σεπτέμβρη με τουρίστες της πόλης, για επαγγελματικούς λόγους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top