Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι επιπτώσεις στον τουρισμό του Λονδίνου από τις βομβιστικές επιθέσεις του Ιουνίου

Οι επιπτώσεις στον τουρισμό του Λονδίνου από τις βομβιστικές επιθέσεις του Ιουνίου

Τις άσχημες επιπτώσεις στον τουρισμό από τις βομβιστικές επιθέσεις, που σημειώθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα τον μήνα Ιούνιο, κατέδειξαν τα στατιστικά στοιχεία, που έδωσε στο φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες το Visit London

Τις άσχημες επιπτώσεις στον τουρισμό από τις βομβιστικές επιθέσεις, που σημειώθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα τον μήνα Ιούνιο, κατέδειξαν<...>τα στατιστικά στοιχεία, που έδωσε στο φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες το Visit London.

Ο τουρισμός, όπως φάνηκε, ήταν ο τομέας, που υπέστη το βαθύτερο πλήγμα από τις επιπτώσεις των βομβιστικών επιθέσεων, παρόλο που η βρετανική καθημερινή ζωή προσπαθεί να επιστρέψει στους προηγούμενους κανονικούς ρυθμούς της.

Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά στις αφίξεις τουριστών, τον Αύγουστο επισκέφτηκαν την Βρετανία περίπου 3,25 εκατ. τουρίστες, λίγοι περισσότεροι δηλαδή από τον αντίστοιχο περσινό μήνα, που ο αριθμός τους ήταν 3,16 εκατομμύρια. Οι τουρίστες της Βρετανίας από την Νότια Αμερική τον Αύγουστο ήταν 530.000, ενώ πέρσι 461.000.

Οι επισκέψεις βρετανών καταναλωτών μειώθηκαν αισθητά στο κέντρο του Λονδίνου, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Visit London, ενώ ωφελημένοι παρουσιάστηκαν οι τουριστικοί προορισμοί γύρω από το Λονδίνο.

Οι επισκέψεις, από την άλλη, στα αξιοθέατα του Λονδίνου, όπως π.χ. μουσεία, μειώθηκαν περίπου κατά ένα τέταρτο τον Αύγουστο, ενώ λίγο καλύτερα τα πήγαν τα λιγότερο δημοφιλή αξιοθέατα. Παρόλα αυτά διαπιστώθηκε πως οι βομβιστικές επιθέσεις επέδρασαν αισθητά σε όλους τους τομείς του τουρισμού.

Όπως υποστηρίζει το Visit London, η τουριστική οικονομία του Λονδίνου δεν κατέρρευσε, ενώ δηλώνει αισιόδοξο για το μέλλον, καθώς όπως υπογραμμίζει, η υπερατλαντική αγορά συνεχίζει να πηγαίνει καλά, αναφέροντας πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τα πέντε αεροδρόμια του Λονδίνου εμφάνιζαν αυξημένη κίνηση.

“Παρόλο που είναι πολύ νωρίς για να υπολογίσει κανείς αν οι επιθέσεις θα έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στις αφίξεις διεθνών τουριστών, οι ενδείξεις μέχρι στιγμής είναι αρνητικές. Οι ταξιδιώτες καταλαβαίνουν πλέον ότι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορούν να σημειωθούν παντού και για αυτό συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους” δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού.

Τέλος, όσον αφορά στη πορεία της βρετανικής ξενοδοχίας κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, εξαιτίας της μείωσης του αριθμού αφίξεων διεθνών τουριστών, οι πληρότητες των ξενοδοχείων εμφανίστηκαν μειωμένες κατά 10%. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι τα Λονδρέζικα ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια του Αυγούστου είχαν γεμίσει με τουρίστες αναψυχής και οι πληρότητες τους αναμένεται να αυξηθούν τον Σεπτέμβρη με τουρίστες της πόλης, για επαγγελματικούς λόγους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024