Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςAegean – Lufthansa: Έναρξη των πτήσεων με κοινό κωδικό από Θεσσαλονίκη

Aegean – Lufthansa: Έναρξη των πτήσεων με κοινό κωδικό από Θεσσαλονίκη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ PHILOXENIA: Στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, οι Aegean Airlines και Lufthansa German Airlinesπροσκάλεσαν τους συνεργάτες τους και τουριστικούς συντάκτες σε ένα κοκτέιλ στο σταντ της […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ PHILOXENIA: Στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, οι Aegean Airlines και Lufthansa German Airlines<...>προσκάλεσαν τους συνεργάτες τους και τουριστικούς συντάκτες σε ένα κοκτέιλ στο σταντ της Aegean Airlines. Οι δύο αεροπορικές εταιρίες εγκαινίασαν παράλληλα τις πτήσεις τους με κοινό κωδικό από Θεσσαλονίκη, με την έναρξη του χειμερινού προγράμματος 2005 / 06 αυτή την εβδομάδα. Το Boeing 737- 400 της Aegean Airlines απογειώνεται από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Φρανκφούρτη με τους κοινούς αριθμούς πτήσης A3 530 και LH 5929, ενώ και η καθημερινή πτήση της Aegean από Θεσσαλονίκη προς Μόναχο λειτουργείται ως πτήση με κοινό κωδικό με τη Lufthansa.

Ο κ. Δημήτρης Γερόγιαννης, Γενικός Διευθυντής της Aegean Airlines, τόνισε τα σημαντικά πλεονεκτήματα της συνεργασίας για τους επιβάτες της Aegean Airlines, λέγοντας χαρακτηριστικά “είμαστε πολύ ευτυχείς που, συνδυάζοντας τις δυνατότητες της Aegean με την καταξιωμένη ποιότητα, εμπειρία και τεχνογνωσία της Lufthansa, θα προσφέρουμε ακόμη πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους επιβάτες μας”.

Η Lufthansa επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Michael Suesser, Γενικός Διευθυντής της Lufthansa για Ελλάδα και Κύπρο, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη στρατηγική συνεργασία<...>των δύο αεροπορικών εταιριών. “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με αυτή τη συνεργασία και χαρούμενοι που βρήκαμε στην Aegean Airlines έναν ισχυρό και αξιόπιστο εταίρο”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Ενώ, στη συνέχεια πρόσθεσε “και είμαστε για έναν ακόμη λόγο χαρούμενοι, καθώς με αυτή τη συνεργασία είμαστε ξανά παρόντες στη Θεσσαλονίκη, συνδέοντας τη μητρόπολη της Βόρειας Ελλάδας με τον υπόλοιπο κόσμο”. Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος της Lufthansa στη Θεσσαλονίκη, κ. Αναστασία Φακίδου έχει ήδη δημιουργήσει μια στενή συνεργασία με την τοπική ομάδα της Aegean Airlines, με επικεφαλής την κ. Ειρήνη Σωτηροπούλου. Η κ. Φακίδου θα μεταφερθεί με το γραφείο της στα νέα γραφεία της Aegean τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερες παγκόσμιες συνδέσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τη Ρόδο και άλλα ελληνικά νησιά

Συνολικά 82 καθημερινές πτήσεις εντός Ελλάδας και πρόσθετες πτήσεις προς Μόναχο, Φρανκφούρτη, Aμστερνταμ, Βρυξέλλες, Αμβούργο, Λάρνακα, Ανόβερο, Βερολίνο και Παρίσι θα πραγματοποιούνται ως πτήσεις με κοινό κωδικό. Παράλληλα με τους κοινούς αριθμούς πτήσεων, και τα προγράμματα πτήσεων έχουν συγχρονιστεί, ώστε να εξασφαλίζουν άνετα ταξίδια και γρήγορες συνδέσεις μεταξύ των πτήσεων και των δύο εταιριών. Από χτες μάλιστα, οι επιβάτες μπορούν να κερδίζουν και να εξαγοράζουν μίλια και στα δύο προγράμματα frequent flyer. Επιπλέον, οι πελάτες Business Class έχουν τώρα πρόσβαση στα lounges της Lufthansa, καθώς και σε αυτά της Aegean. Με άμεση ισχύ οι επιβάτες μπορούν ακόμη να πραγματοποιούν το check-in τους και αυτό των αποσκευών τους μέχρι τους τελικούς τους προορισμούς, σε όλες τις πτήσεις της Aegean και της Lufthansa.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Aegean Airlines παρουσιάζει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 20% τα πέντε τελευταία χρόνια, ενώ ήταν η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρία που προσέφερε στην αγορά ηλεκτρονικά εισιτήρια και η μόνη που βραβεύθηκε διεθνώς από την ERA με το χρυσό, ασημένιο και χάλκινο βραβείο `Αεροπορική Εταιρία της Χρονιάς`. Συνολικά, η Aegean προσφέρει πτήσεις προς 14 ελληνικούς προορισμούς και 12 άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ και τη Στουτγάρδη.

Η Lufthansa German Airlines, από την άλλη, εξυπηρετεί την Ελλάδα εδώ και 46 χρόνια. Σήμερα, ο ηγετικός σε αριθμούς επιβατών διεθνής αερομεταφορέας προσφέρει 6 πτήσεις την ημέρα από Αθήνα προς Φρανκφούρτη και Μόναχο, παρέχοντας συνδέσεις με 181 προορισμούς της Lufthansa παγκοσμίως και άλλες 411 πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων κοινού κωδικού με τους εταίρους της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024