Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Emirates θα αγοράσει το νέο Airbus A3XX

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Μάιος 2000, 00:00

Η αεροπορική εταιρία Emirates<.> ανακοίνωσε χθες ότι παρήγγειλε δέκα Airbus A3XX, και έτσι θα είναι η πρώτη εταιρία που<...> θα αγοράσει το νέο μοντέλο της Airbus<.>

, A3XX, το οποίο είναι το μεγαλύτερο επιβατηγό αεροσκάφος στον κόσμο, χωρητικότητας 555 επιβατών.
Η Emirates έχει προοπτική να παραγγείλει άλλα πέντε ίδια αεροσκάφη για να τα χρησιμοποιήσει στα δρομολόγια της από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία.
Το κόστος του Α3ΧΧ ανέρχεται σε 2,5 δισ. δολάρια, 925 δισ. δραχμές, ωστόσο αναμένεται ότι η Emirates θα καταφέρει να επιτύχει καλύτερη τιμή, μιας και θα είναι η πρώτη εταιρία που θα λανσάρει το νέο αεροσκάφος στην αγορά.
Η συμφωνία αυτή θεωρείται ένα ακόμη επιτυχημένο βήμα της Airbus στην προσπάθεια να βρεθεί στην πρώτη θέση των εταιριών κατασκευής επιβατηγών αεροσκαφών, υποσκελίζοντας την Boeing.
Tο συγκεκριμένο αεροσκάφος ξεπερνά κατά πολύ το μέγιστο αριθμό των 400 επιβατών που χωρούν σε ένα τυπικό Boeing 747, ενώ παράλληλα θα διαθέτει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας μπαρ, γυμναστηρίου και καταστημάτων εντός του αεροσκάφους.
Η Α.Μ. Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, πρόεδρος του Emirates Group, ανακοίνωσε ότι η διοίκηση της εταιρίας έκανε μια έρευνα σχετικά με την απόδοση του A3XX. Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας ήταν να καταλάβαμε ότι η Emirates θα έπρεπε να είναι ο πρώτο πελάτης της Airbus για αυτό το αεροπλάνο. Θα ζητήσουμε 5 αεροσκάφη με ημερομηνία παράδοσης το 2006 και το 2007, και 5 επιπλέον σαν μελλοντική προοπτική ανάλογα με τις λεπτομέρειες του συμβολαίου. Επίσης, η Emirates θα ζητήσει και άλλα 2 φορτηγά αεροπλάνα A3XX.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top