Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
2ο Συνέδριο Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού

Σε νηπιακό στάδιο ο εναλλακτικός τουρισμός στη Φλώρινα

Θοδωρής Κουμέλης - 22 Νοέμβριος 2005, 00:00

Σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης βρίσκονται οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη περιοχή της Φλώρινας, παρά μάλιστα το γεγονός ότι έχουν γίνει επ` αυτού αξιόλογες προσπάθειες από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την Αναπτυξιακή Φλώρινας Α.Ε. (ΑΝ.ΦΛΩ Α.Ε.) και άλλους φορείς...

Σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης βρίσκονται οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη περιοχή της Φλώρινας, παρά μάλιστα το γεγονός<...>

ότι έχουν γίνει επ` αυτού αξιόλογες προσπάθειες από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την Αναπτυξιακή Φλώρινας Α.Ε. (ΑΝ.ΦΛΩ Α.Ε.) και άλλους φορείς, όπως απεδείχθη κατά την διάρκεια του 2ου Συνεδρίου Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, που μας πέρασε, στη Φλώρινα.

Όπως επεσήμαναν οι ομιλητές του συνεδρίου, θεωρείται πλέον αναγκαία η αλλαγή προσανατολισμού στον τομέα του τουρισμού, ενώ απαραίτητη κρίνεται και η δημιουργία καταλυμάτων και χώρων εστίασης.

“Ο εναλλακτικός τουρισμός για να πετύχει πρέπει να `παντρευτεί` με την ντόπια παραγωγή και δεξιοτεχνία. Στο επίπεδο της μεταποιητικής / τυποποιητικής δραστηριότητας και της παραδοσιακής βιοτεχνίας / οικοτεχνίας, οι αριθμοί δεν είναι ιδιαίτερα απογοητευτικοί”, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΝ.ΦΛΩ Α.Ε., κ. Δημήτρης Κατραντζής.

Ειδικότερα, στα πλαίσια του συνεδρίου, ο κ. Κατραντζής παρουσίασε τις κύριες δράσεις της εταιρίας για τη στήριξη των μεταποιητικών επιχειρήσεων τοπικών προϊόντων και κατ΄ επέκταση της ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΝ.ΦΛΩ μπορεί να καλύψει στην επόμενη προκήρυξη του τοπικού προγράμματος Leader+ (Δεκέμβριος 2005) επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 1.170.000 ευρώ με ποσοστά επιχορήγησης 50% - 60%. Παράλληλα, αναμένεται εντός του 2006, αντίστοιχη προκήρυξη του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης, το τοπικό πρόγραμμα του Leader+ μέσω της ΑΝ.ΦΛΩ Α.Ε. θα διαθέσει για δικτύωση των επιχειρήσεων, ποσό συνολικού προϋπολογισμού 365.000 ευρώ με ποσοστό επιχορήγησης 75% στην επικείμενη προκήρυξη (Δεκέμβριος 2005).

Να σημειωθεί ότι για την προβολή του συνολικού τουριστικού προϊόντος του νομού η ΑΝ.ΦΛΩ κατέθεσε στο leader+ πρόταση συνολικού προϋπολογισμού 198.000 ευρώ με ποσοστό επιχορήγησης 70% και τελικούς δικαιούχους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Εξάλλου, η εταιρία κατέθεσε στο Interreg III πρόταση για ολοκληρωμένη αξιοποίηση και προβολή των διεθνών ορειβατικών μονοπατιών Ε4 και Ε6, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, με ποσοστό επιχορήγησης 100% και τελικό δικαιούχο τη Ν.Α. Φλώρινας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Συνέδριο διοργάνωσαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Φλώρινας και η ΑΝ.ΦΛΩ. Α.Ε., σε συνεργασία με την Αγροτουριστική Α.Ε., ενώ στο συνέδριο έλαβαν μέρος  εκπρόσωποι Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και φορέων, που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό από την Ελλάδα, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top