Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΞεχασμένοι από το αεροδρόμιο Ηρακλείου 172 επιβάτες από Τυνησία

Ξεχασμένοι από το αεροδρόμιο Ηρακλείου 172 επιβάτες από Τυνησία

Εκτός του αεροδρομίου Ηρακλείου `Ν. Καζαντζάκης` παρέμειναν προχτές, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2005, για περίπου 20 λεπτά, 172 επιβάτες από την Τυνησία,καθώς όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα έξτρα Σέγκεν του […]

Εκτός του αεροδρομίου Ηρακλείου `Ν. Καζαντζάκης` παρέμειναν προχτές, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2005, για περίπου 20 λεπτά, 172 επιβάτες από την Τυνησία,<...>καθώς όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα έξτρα Σέγκεν του αεροδρομίου βρήκαν την πόρτα κλειδωμένη και κανέναν να τους περιμένει εκεί για τον καθιερωμένο έλεγχο.

Οι επιβάτες, που έφτασαν στο Ηράκλειο με αεροσκάφος της Finish Air – η οποία συνεργάζεται με την Ολυμπιακή -, κατά την παραμονή τους έξω από το αεροδρόμιο, μελάνιασαν από το κρύο, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες, ενώ κάποιοι εξ αυτών, όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, αναγκάστηκαν να τηλεφωνήσουν, προκειμένου να ειδοποιήσουν τους υπεύθυνους ότι τους είχαν ξεχάσει και ότι επιτέλους θα έπρεπε να ανοίξουν την πόρτα της αίθουσας για το διαβατηριακό έλεγχο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε από το Αστυνομικό Τμήμα του αερολιμένα, οι μοναδικοί αστυνομικοί που είχαν εσωτερική υπηρεσία – πέρα δηλαδή από τις σκοπιές – ήταν δύο: ο αξιωματικός υπηρεσίας και ένας ακόμη αστυνομικός. Μέχρι τις 10 προχθές τη νύχτα, ουδείς από το Αστυνομικό Τμήμα είχε ενημέρωση περί της αφίξεως του συγκεκριμένου αεροσκάφους της Finish Air, ώστε να γίνει σωστός προγραμματισμός με δεδομένα τα προβλήματα στην υφιστάμενη δύναμη, αλλά και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πτήση απαιτεί διαβατηριακό έλεγχο. Ο υπολογιστής που υπάρχει μπροστά από τον αξιωματικό υπηρεσίας ενημερώθηκε μετά τις 10 τη νύχτα, όμως προφανώς η ανακοίνωση διέφυγε της προσοχής του αστυνομικού. Τελικά χρειάστηκε να επιστρατευτεί αστυνομικός του αερολιμένα που είχε υπηρεσία στο μικτό και συμπτωματικά είναι αστυνομικός που έχει εκπαιδευτεί στο διαβατηριακό έλεγχο, για να σώσει κάπως την κατάσταση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024