Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚατειλημμένο από τους κατοίκους το λιμάνι της Τήλου

Κατειλημμένο από τους κατοίκους το λιμάνι της Τήλου

Κατειλημμένο από τους κατοίκους του νησιού είναι από χτες, Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2005, το λιμάνι της Τήλου, εκφράζοντας κατά αυτό τον τρόποτη διαμαρτυρία τους προς τον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής […]

Κατειλημμένο από τους κατοίκους του νησιού είναι από χτες, Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2005, το λιμάνι της Τήλου, εκφράζοντας κατά αυτό τον τρόπο<...>τη διαμαρτυρία τους προς τον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, επειδή στην τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου για τις άγονες γραμμές της Δωδεκανήσου δεν προβλέπεται η επιδότηση της τοπικής γραμμής Ρόδος – Τήλος και κατ` επέκταση του πλοίου `Sea Star`.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τους οι κάτοικοι του νησιού, αναφέρουν τα ακόλουθα:

“Μετά τις τελευταίες εξελίξεις (προκήρυξη επιδοτούμενων γραμμών από το Υπουργείο Αιγαίου από την οποία λείπει η τοπική γραμμή Ρόδος – Τήλος) εμείς οι κάτοικοι της Τήλου αποφασίζουμε, αρνούμενοι να σβήσουμε από τον χάρτη και να πεθάνουμε, να προχωρήσουμε την Τρίτη 22-11-05 στην κατάληψη του λιμένα του νησιού προκειμένου να μην προσεγγίσει κανένα πλοίο έως ότου ικανοποιηθεί το αίτημά μας για: Επιδότηση του πλοίου της Τήλου `Sea Star` στην τοπική γραμμή Ρόδος – Τήλος.

Δεν εναντιωνόμαστε ούτε στην εταιρία GA Ferries που έχει επιδοτούμενη ΚΥΡΙΑ γραμμή, ούτε στην εταιρία `Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή`, ούτε σε οποιαδήποτε εταιρία ΚΥΡΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ που προσεγγίζει το νησί μας. Όλες οι εταιρίες ασφαλώς μας εξυπηρετούν.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΜΑΣ”.

Στο πλευρό των κατοίκων, όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, τάσσεται τόσο ο δήμαρχος του νησιού, κ. Τάσος Αλιφέρης, όσο και ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Mαχαιρίδης και ο δήμαρχος Pοδίων κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, ως πρόεδρος της TEΔK Δωδεκανήσου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024