Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης

Στη Μόσχα για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού ο Λιάσκος

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Νοέμβριος 2005, 00:00

Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού με τη Ρωσία και ιδιαίτερα του θρησκευτικού τουρισμού, είναι ο σκοπός ταξιδιού που πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος στη Μόσχα από την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, έως και...

Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού με τη Ρωσία και ιδιαίτερα του θρησκευτικού τουρισμού, είναι ο σκοπός ταξιδιού που πραγματοποιεί<...>

ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος στη Μόσχα από την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, έως και σήμερα, Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία του 2ου Συνεδρίου για την Ορθοδοξία, όπου ήταν μάλιστα και ο επίσημος ομιλητής.

Ο κ. Λιάσκος συνοδευμένος από αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αλέξιο, ενώ είχε σειρά επαφών για την προβολή της χώρας μας και τη συνεργασία Ρωσίας και Ελλάδος για την ανάπτυξη του θρησκευτικού - προσκυνηματικού τουρισμού.
Ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί μία από τις θεματικές ενότητες στον τουρισμό για τις οποίες το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης δίνει ιδιαίτερη έμφαση. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί ειδική Επιτροπή.

Στην επιτροπή αυτή, η οποία συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα μετέχουν εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, υπηρεσιακοί παράγοντες, και εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου.
Έργο της, είναι η διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης του συνόλου των διαθέσιμων στοιχείων που αφορούν στο θρησκευτικό - προσκυνηματικό τουρισμό. Η επιτροπή, σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. 1291/Β/14.9.2005), θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της μέχρι 31 Μαρτίου 2006.

Στη συνέχεια ο κ. Λιάσκος, από τη Μόσχα, όπου βρίσκεται θα μεταβεί σήμερα στο Ντακάρ, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της 16ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και να μιλήσει ενώπιον των μελών της, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου.

Στις εργασίες παίρνουν μέρος εκπρόσωποι από 145 χώρες, που αποτελούν πλήρη μέλη του ΠΟΤ, καθώς και 500 περίπου εκπρόσωποι διεθνών διακυβερνητικών και μη-κυβερνητικών οργανισμών.   

Στη συνέλευση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του Παγκόσμιου Κώδικα Ηθικών Αρχών για τον Τουρισμού, στην εκλογή Γενικού Γραμματέα, μελών του εκτελεστικού Συμβουλίου και άλλων οργάνων του ΠΟΤ, καθώς και την τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού του Οργανισμού και στην εκλογή της χώρας που θα φιλοξενήσει την επόμενη Γενική Συνέλευση.

Να υπενθυμιστεί ότι η Ελλάδα κατέχει την αντιπροεδρία της Επιτροπής του ΠΟΤ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μέχρι το 2007.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top