Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Θα επαναλειτουργήσει το Ενυδρείο της Ρόδου

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Μάιος 2000, 00:00

Θα ξανανοίξει τις πύλες του το ενυδρείο της Ρόδο<.>υ μετά από την πίεση που άσκησαν τουριστικοί παράγοντες του νησιού, παρά την συνέχιση των παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του χώρου του<...>

. Το ενυδρείο θα αρχίσει να λειτουργεί στις 15 Μαΐου και θα μείνει ανοικτό για τρεις μήνες.
Όμως ο χώρος του μουσείου δεν θα ανοίξει λόγω των ανακατασκευών που γίνονται εκεί. Ο χώρος αυτός θα απομονωθεί από τους υπόλοιπους χώρους.
Ο διευθυντής του υδροβιολογικού σταθμού κ. Ανδρέας Σιούλας δήλωσε ότι όλοι οι χώροι στους οποίους γίνονται έργα θα απομονωθούν έτσι ώστε ούτε τα έργα να σταματήσουν ούτε να εμποδίζεται η είσοδος στους επισκέπτες.
Το ενυδρείο είναι ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της Ρόδου και η επιμονή των τουριστών να το επισκεφθούν ήταν πολύ μεγάλη. Η ανακαίνιση του είναι επιβεβλημένη και σύμφωνα με την σχετική σύμβαση οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2001. Πρόκειται για τρία μεγάλα έργα που θα αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις για πρώτη φορά μετά από 60 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας.
Η σημαντικότερη αναβάθμιση είναι η εγκατάσταση του νέου αντλιοστασίου στην βορινή πλευρά του κτιρίου, μετά τις ζημιές που υπέστη πριν 3 χρόνια το προηγούμενο. Με την εγκατάσταση του νέου αντλιοστασίου θα αντλείται θαλασσινό νερό για τις δεξαμενές του ενυδρείου από βάθος 40 μέτρα και έτσι το ενυδρείο θα είναι ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο που θα χρησιμοποιεί θαλάσσιο νερό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top