Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΘα επαναλειτουργήσει το Ενυδρείο της Ρόδου

Θα επαναλειτουργήσει το Ενυδρείο της Ρόδου

Θα ξανανοίξει τις πύλες του το ενυδρείο της Ρόδου μετά από την πίεση που άσκησαν τουριστικοί παράγοντες του νησιού, παρά την συνέχιση των παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του χώρου του. […]

Θα ξανανοίξει τις πύλες του το ενυδρείο της Ρόδο<.>υ μετά από την πίεση που άσκησαν τουριστικοί παράγοντες του νησιού, παρά την συνέχιση των παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του χώρου του<...>. Το ενυδρείο θα αρχίσει να λειτουργεί στις 15 Μαΐου και θα μείνει ανοικτό για τρεις μήνες.
Όμως ο χώρος του μουσείου δεν θα ανοίξει λόγω των ανακατασκευών που γίνονται εκεί. Ο χώρος αυτός θα απομονωθεί από τους υπόλοιπους χώρους.
Ο διευθυντής του υδροβιολογικού σταθμού κ. Ανδρέας Σιούλας δήλωσε ότι όλοι οι χώροι στους οποίους γίνονται έργα θα απομονωθούν έτσι ώστε ούτε τα έργα να σταματήσουν ούτε να εμποδίζεται η είσοδος στους επισκέπτες.
Το ενυδρείο είναι ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της Ρόδου και η επιμονή των τουριστών να το επισκεφθούν ήταν πολύ μεγάλη. Η ανακαίνιση του είναι επιβεβλημένη και σύμφωνα με την σχετική σύμβαση οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2001. Πρόκειται για τρία μεγάλα έργα που θα αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις για πρώτη φορά μετά από 60 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας.
Η σημαντικότερη αναβάθμιση είναι η εγκατάσταση του νέου αντλιοστασίου στην βορινή πλευρά του κτιρίου, μετά τις ζημιές που υπέστη πριν 3 χρόνια το προηγούμενο. Με την εγκατάσταση του νέου αντλιοστασίου θα αντλείται θαλασσινό νερό για τις δεξαμενές του ενυδρείου από βάθος 40 μέτρα και έτσι το ενυδρείο θα είναι ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο που θα χρησιμοποιεί θαλάσσιο νερό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024