Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Στόχος η αύξηση αφίξεων και επενδύσεων

Συμφωνία τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ και Νότιας Κορέας

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Δεκέμβριος 2005, 00:00

Με κοινό στόχο την αύξηση της τουριστική ροής μεταξύ Ισραήλ και Νότιας Κορέας, ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ, κ. Avraham Hirchson και ο ομόλογος του<...>

από την Νότια Κορέα, κ. Chung Dong-Chea, υπέγραψαν την περασμένη εβδομάδα στην Ιερουσαλήμ συμφωνία συνεργασίας, στα πλαίσια τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Νοτιοκορεάτης Υπουργός στο Ισραήλ. Παράλληλα, η συμφωνία αυτή αποβλέπει στην αύξηση των τουριστικών επενδύσεων και στις δύο χώρες.

Όπως σημειώνουν ανώτατοι υπάλληλοι του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ, “η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα παραπέρα βήμα στην προσέλκυση Κορεατών τουριστών, που επιχειρεί το Ισραήλ”. Η Νότια Κορέα στέλνει τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στο Ισραήλ από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ασίας. Ειδικότερα, στους πρώτους 10 μήνες του 2005, ο αριθμός των τουριστών από την Κορέα στο Ισραήλ αυξήθηκε κατά 37%, σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη χρονική περίοδο. Για το 2006, προβλέπεται ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί περαιτέρω κατά 30%.

Ωστόσο, “βασικό εμπόδιο στην προσέλκυση τουριστών από τη Νότια Κορέα παραμένει η έλλειψη απευθείας αεροπορικών πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών”, όπως επεσήμανε και ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ, κ. Avraham Hirchson. “Για αυτό το λόγο” πρόσθεσε “το Υπουργείο θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για να `ανοίξει` τους ουρανούς της χώρας”.

Οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται το Ισραήλ από τη Νότιο Κορέα είναι Ευαγγελιστές Χριστιανοί και Καθολικοί προσκυνητές. Ο αριθμός των Χριστιανών στη χώρα του Ισραήλ ανέρχεται περίπου στα 16 εκατομμύρια, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 26% του συνολικού πληθυσμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top