Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΤη δημιουργία `μαύρης λίστας` αερομεταφορέων ενέκρινε το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε.

Τη δημιουργία `μαύρης λίστας` αερομεταφορέων ενέκρινε το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε.

Την πρόταση κανονισμού για την ταυτότητα του αερομεταφορέα, με την οποία δημιουργείται `μαύρη λίστα` των αερομεταφορέων,που δεν σέβονται τα κοινοτικά κριτήρια ασφάλειας πτήσεων, ενέκρινε το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε., […]

Την πρόταση κανονισμού για την ταυτότητα του αερομεταφορέα, με την οποία δημιουργείται `μαύρη λίστα` των αερομεταφορέων,<...>που δεν σέβονται τα κοινοτικά κριτήρια ασφάλειας πτήσεων, ενέκρινε το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε., που συνεδρίασε χτες, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2005, στις Βρυξέλλες. Έτσι, οι αερομεταφορείς αυτοί δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν πτήσεις εντός της Κοινότητας και αυξάνεται ακόμα περισσότερο η ασφάλεια των αερομεταφορών στην Ε.Ε., ενώ συζητήθηκε από τους Υπουργούς και το σχέδιο αεροπορικής συμφωνίας Ε.Ε. – Η.Π.Α..

Ακόμη, οι Υπουργοί Μεταφορών αποφάσισαν την απελευθέρωση των διεθνών επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών από την 1 Ιανουαρίου του 2010, ενώ στην παρέμβαση του ο Έλληνας Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης τόνισε ότι “η σημαντική αυτή διαρθρωτική παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά μεταφορών θα προσελκύσει περισσότερους επιβάτες στο σιδηρόδρομο τόσο στο κέντρο, όσο και στην περιφέρεια της Κοινότητας, δημιουργώντας ένα νέο περιβάλλον στις μετακινήσεις των ευρωπαίων πολιτών”.

Παράλληλα, το Συμβούλιο Μεταφορών κατέληξε σε πολιτική συμφωνία για την πρόταση Κανονισμού σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών των διεθνών σιδηροδρομικών υπηρεσιών. Με τον Κανονισμό αυτό οι επιβάτες θα είναι σωστά πληροφορημένοι για το ταξίδι τους και θα λαμβάνουν τη βοήθεια και τις αποζημιώσεις που κάθε φορά δικαιούνται. Επιπλέον, διευκολύνονται στις μετακινήσεις τους με το σιδηρόδρομο τα άτομα με κινητικά προβλήματα, λαμβάνοντας την ειδικότερη βοήθεια που χρειάζονται.

Όπως δήλωσε ο κ. Λιάπης η βελτίωση των δικαιωμάτων των ταξιδιωτών είναι ουσιώδους σημασίας και ενισχύει την ανάπτυξη των μέσων μεταφοράς γενικότερα, καθώς τα κάνει πιο ελκυστικά. Αυτός ο κανονισμός, που αφορά στα δικαιώματα των επιβατών στις διεθνείς σιδηροδρομικές μεταφορές έρχεται, πολύ σωστά, να προστεθεί στην συνολικότερη πολιτική μας για την προάσπιση των επιβατών”.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι νέες αυτές σιδηροδρομικές νομοθετικές παρεμβάσεις θα ισχύσουν μόλις περατωθούν και οι σχετικές διαβουλεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα πλαίσιο της διαδικασίας της συναπόφασης, που ακολουθείται.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024