Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Τη δημιουργία `μαύρης λίστας` αερομεταφορέων ενέκρινε το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε.

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Δεκέμβριος 2005, 00:00

Την πρόταση κανονισμού για την ταυτότητα του αερομεταφορέα, με την οποία δημιουργείται `μαύρη λίστα` των αερομεταφορέων,<...>

που δεν σέβονται τα κοινοτικά κριτήρια ασφάλειας πτήσεων, ενέκρινε το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε., που συνεδρίασε χτες, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2005, στις Βρυξέλλες. Έτσι, οι αερομεταφορείς αυτοί δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν πτήσεις εντός της Κοινότητας και αυξάνεται ακόμα περισσότερο η ασφάλεια των αερομεταφορών στην Ε.Ε., ενώ συζητήθηκε από τους Υπουργούς και το σχέδιο αεροπορικής συμφωνίας Ε.Ε. - Η.Π.Α..

Ακόμη, οι Υπουργοί Μεταφορών αποφάσισαν την απελευθέρωση των διεθνών επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών από την 1 Ιανουαρίου του 2010, ενώ στην παρέμβαση του ο Έλληνας Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης τόνισε ότι “η σημαντική αυτή διαρθρωτική παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά μεταφορών θα προσελκύσει περισσότερους επιβάτες στο σιδηρόδρομο τόσο στο κέντρο, όσο και στην περιφέρεια της Κοινότητας, δημιουργώντας ένα νέο περιβάλλον στις μετακινήσεις των ευρωπαίων πολιτών”.

Παράλληλα, το Συμβούλιο Μεταφορών κατέληξε σε πολιτική συμφωνία για την πρόταση Κανονισμού σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών των διεθνών σιδηροδρομικών υπηρεσιών. Με τον Κανονισμό αυτό οι επιβάτες θα είναι σωστά πληροφορημένοι για το ταξίδι τους και θα λαμβάνουν τη βοήθεια και τις αποζημιώσεις που κάθε φορά δικαιούνται. Επιπλέον, διευκολύνονται στις μετακινήσεις τους με το σιδηρόδρομο τα άτομα με κινητικά προβλήματα, λαμβάνοντας την ειδικότερη βοήθεια που χρειάζονται.

Όπως δήλωσε ο κ. Λιάπης η βελτίωση των δικαιωμάτων των ταξιδιωτών είναι ουσιώδους σημασίας και ενισχύει την ανάπτυξη των μέσων μεταφοράς γενικότερα, καθώς τα κάνει πιο ελκυστικά. Αυτός ο κανονισμός, που αφορά στα δικαιώματα των επιβατών στις διεθνείς σιδηροδρομικές μεταφορές έρχεται, πολύ σωστά, να προστεθεί στην συνολικότερη πολιτική μας για την προάσπιση των επιβατών”.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι νέες αυτές σιδηροδρομικές νομοθετικές παρεμβάσεις θα ισχύσουν μόλις περατωθούν και οι σχετικές διαβουλεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα πλαίσιο της διαδικασίας της συναπόφασης, που ακολουθείται.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top