Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Απελευθερώνεται η ακτοπλοΐα υπό προϋποθέσεις

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Μάιος 2000, 00:00

Στην χθεσινή παρουσία του προγράμματος δράσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ο υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής προανήγγειλε την απελευθέρωση της<...> ακτοπλοΐα<.>

ς.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός επισήμανε ότι 'όπως και σε άλλους τομείς που απελευθερώθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο έτσι στην παρούσα διαδικασία τίθενται δύο προϋποθέσεις: ο σεβασμός των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και ο σεβασμός του δημοσίου συμφέροντος. Στη διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου θα λάβουμε υπόψη τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα της χώρας, τη διασφάλιση της εδαφικής συνέχειας της πατρίδας μας, τη διασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής της νησιωτικής Ελλάδας, την ανάπτυξη του τουρισμού και ενός σύγχρονου δικτύου συνδυασμένων μεταφορών. Και από τώρα πρέπει να μελετήσουμε την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών από την ακτοπλοΐα μικρών αποστάσεων'.
Υπογράμμισε, εξάλλου, την ανάγκη εκσυγχρονισμού των επιβατικών πλοίων, ανανέωσης του ακτοπλοϊκού στόλου και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό. Ανακοίνωσε ακόμη ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στην οποία θα συμμετέχουν ο υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης αλλά και εκπρόσωποι της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών του Αιγαίου.
Σύγχρονη ναυτιλία σημαίνει ανταγωνιστική ναυτιλία, με ενίσχυση της απασχόλησης και προσέλκυση νέων πλοίων στην ελληνική σημαία, είπε ο κ. Παπουτσής ενώ ανακοίνωσε την ίδρυση, στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, γραφείου κοινοβουλευτικής εργασίας που, όπως είπε, θα παρακολουθεί όλα τα ναυτιλιακά θέματα στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top