Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνεργασία Costa Crociere – Ε.Ε. για το περιβάλλον

Συνεργασία Costa Crociere – Ε.Ε. για το περιβάλλον

Συμφωνία συνεργασίας με το ερευνητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης `Joint Research Centre`, το οποίο παρακολουθεί τις κλιματολογικές αλλαγέςστη Μεσόγειο, υπέγραψε πρόσφατα η Costa Crociere, εταιρία κρουαζιέρων που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη […]

Συμφωνία συνεργασίας με το ερευνητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης `Joint Research Centre`, το οποίο παρακολουθεί τις κλιματολογικές αλλαγές<...>στη Μεσόγειο, υπέγραψε πρόσφατα η Costa Crociere, εταιρία κρουαζιέρων που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και τη Νότιο Αμερική.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, τοποθετήθηκε σταθμός με όργανα παρακολούθησης στο Costa Fortuna – ένα από τα δέκα πλοία της εταιρίας – για να καταγράφουν την ατμοσφαιρική ρύπανση στη δυτική Μεσόγειο, στην οποία το πλοίο θα πραγματοποιεί 7, 10 και 11 ημερών κρουαζιέρες, το καλοκαίρι 2006.

Τα στοιχεία που θα συλλέγονται από το σταθμό στο Costa Fortuna και θα αποστέλλονται στο Joint Research Centre, θα περιλαμβάνουν επίσης και μετρήσεις της ανοιχτής θάλασσας μέχρι το σημείο που ουδέποτε ή σπάνια έχει ερευνηθεί. Με αυτό τον τρόπο οι επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου θα έχουν αντικειμενικά δεδομένα, τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προωθεί στα κράτη – μέλη, με σκοπό να διαμορφώσουν τις ανάλογες πολιτικές, οι οποίες θα συμβάλουν στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών.

“Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα καλό παράδειγμα πως ο ιδιωτικός και ο δημόσιος φορέας εργάζονται μαζί προκειμένου να βρουν νέους τρόπους απόκτησης στοιχείων, τα οποία θα βοηθήσουν στην κατανόηση των κλιματολογικών αλλαγών”, ανέφερε σχετικά η αρμόδια επίτροπος Ερευνών, κ. Janez Potocnik.

Σημειώνεται ότι η Costa, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων της, το 2002 θεσμοθέτησε την `Περιβαλλοντική Συμμόρφωση` (Environmental Compliance) με την τοποθέτηση αρμόδιου αξιωματικού, ο οποίος ασχολείται με την εφαρμογή των διεθνών κανόνων για την προστασία του περιβάλλοντος στα πλοία της εταιρίας, καθώς και με την εκπαίδευση των πληρωμάτων.

Το Μάιο του 2004 και τον Μάρτιο του 2005 η εταιρία, που στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από το γραφείο Travelway, διακρίθηκε με το βραβεία `Best 4` και `Green Star` αντίστοιχα, από τον οργανισμό του ιταλικού νηολογίου RINA, για τις υπηρεσίες που παρέχει σε θέματα ποιότητας, ασφάλειας και προστασίας περιβάλλοντος, ενώ τον Ιούλιο του 2005 ένωσε τις δυνάμεις της με τον οργανισμό WWF για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024