Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συνεργασία Costa Crociere - Ε.Ε. για το περιβάλλον

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Δεκέμβριος 2005, 00:00

Συμφωνία συνεργασίας με το ερευνητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης `Joint Research Centre`, το οποίο παρακολουθεί τις κλιματολογικές αλλαγές<...>

στη Μεσόγειο, υπέγραψε πρόσφατα η Costa Crociere, εταιρία κρουαζιέρων που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και τη Νότιο Αμερική.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, τοποθετήθηκε σταθμός με όργανα παρακολούθησης στο Costa Fortuna - ένα από τα δέκα πλοία της εταιρίας - για να καταγράφουν την ατμοσφαιρική ρύπανση στη δυτική Μεσόγειο, στην οποία το πλοίο θα πραγματοποιεί 7, 10 και 11 ημερών κρουαζιέρες, το καλοκαίρι 2006.

Τα στοιχεία που θα συλλέγονται από το σταθμό στο Costa Fortuna και θα αποστέλλονται στο Joint Research Centre, θα περιλαμβάνουν επίσης και μετρήσεις της ανοιχτής θάλασσας μέχρι το σημείο που ουδέποτε ή σπάνια έχει ερευνηθεί. Με αυτό τον τρόπο οι επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου θα έχουν αντικειμενικά δεδομένα, τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προωθεί στα κράτη - μέλη, με σκοπό να διαμορφώσουν τις ανάλογες πολιτικές, οι οποίες θα συμβάλουν στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών.

“Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα καλό παράδειγμα πως ο ιδιωτικός και ο δημόσιος φορέας εργάζονται μαζί προκειμένου να βρουν νέους τρόπους απόκτησης στοιχείων, τα οποία θα βοηθήσουν στην κατανόηση των κλιματολογικών αλλαγών”, ανέφερε σχετικά η αρμόδια επίτροπος Ερευνών, κ. Janez Potocnik.

Σημειώνεται ότι η Costa, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων της, το 2002 θεσμοθέτησε την `Περιβαλλοντική Συμμόρφωση` (Environmental Compliance) με την τοποθέτηση αρμόδιου αξιωματικού, ο οποίος ασχολείται με την εφαρμογή των διεθνών κανόνων για την προστασία του περιβάλλοντος στα πλοία της εταιρίας, καθώς και με την εκπαίδευση των πληρωμάτων.

Το Μάιο του 2004 και τον Μάρτιο του 2005 η εταιρία, που στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από το γραφείο Travelway, διακρίθηκε με το βραβεία `Best 4` και `Green Star` αντίστοιχα, από τον οργανισμό του ιταλικού νηολογίου RINA, για τις υπηρεσίες που παρέχει σε θέματα ποιότητας, ασφάλειας και προστασίας περιβάλλοντος, ενώ τον Ιούλιο του 2005 ένωσε τις δυνάμεις της με τον οργανισμό WWF για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top