Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπρος`Ανοιγμα στις τουριστικές αγορές της Μέσης Ανατολής και Ασίας επιδιώκει ο ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.

`Ανοιγμα στις τουριστικές αγορές της Μέσης Ανατολής και Ασίας επιδιώκει ο ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.

Στην αξιοποίηση των αγορών της Μέσης Ανατολής, του Αραβικού Κόλπου και της Ασίας προς όφελος της Κύπρου, του πλησιέστερου προς αυτές τις περιοχές Ευρωπαϊκούτουριστικού προορισμού, και ειδικότερα της ξενοδοχειακής του […]

Στην αξιοποίηση των αγορών της Μέσης Ανατολής, του Αραβικού Κόλπου και της Ασίας προς όφελος της Κύπρου, του πλησιέστερου προς αυτές τις περιοχές Ευρωπαϊκού<...>τουριστικού προορισμού, και ειδικότερα της ξενοδοχειακής του βιομηχανίας, προσανατολίζεται ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων – ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ., όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Χ. Λοϊζίδης, κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα `Διευρύνοντας τους ορίζοντες μας – Υφιστάμενες και Νέες Αγορές που μας προσφέρουν Συγκριτικό – Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα`, που πραγματοποιήθηκε προχτές, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2005.

“Τόσο η δομή και τα επί μέρους τμήματα των εν λόγω αγορών, όσο και γενικά ο τρόπος διεξαγωγής των τουριστικών και ταξιδιωτικών διεργασιών”, συμπλήρωσε ο κ. Λοϊζίδης “παρουσιάζουν τις δικές τους ιδιομορφίες, που σίγουρα διαφέρουν των αντίστοιχων που επικρατούν στις παραδοσιακές αγορές μας της Ευρώπης”. “Συνεπώς”, πρόσθεσε “η ενδελεχής μελέτη αυτών των ιδιαιτεροτήτων και η από κοινού χάραξη της κατάλληλης στρατηγικής, θα συμβάλουν τα μέγιστα, για μια νέα, επιτυχημένη ώθηση, των τουριστικών μας αφίξεων από αυτές τις αγορές, καθ` όλη τη διάρκεια του έτους”.

Όπως σημείωσε “είναι κοινά παραδεκτό ότι η τουριστική Κύπρος, τα τελευταία κυρίως χρόνια, άρχισε να χάνει έδαφος έναντι των κύριων ανταγωνιστικών προς εμάς προορισμών στις σημαντικότερες Ευρωπαϊκές αγορές – τροφοδότες”. “Ως σημαντικοί παράγοντες” πρόσθεσε “αναγνωρίζονται η διαβρωμένη ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος και η συγκριτικά απομακρυσμένη γεωγραφική μας θέση στο άκρο της ανατολικής Μεσογείου, λαμβανομένης υπόψη και της ενεργειακής κρίσης με τις αρνητικές επιπτώσεις στα κόστη των αερομεταφορών”.

“Μόνο μέσα από την αγαστή και εποικοδομητική συνέργια ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, θα μπορέσουμε να πετύχουμε την αναγκαία, πραγματική ανάκαμψη της τουριστικής μας βιομηχανίας, που τόσο την χρειάζεται ο τόπος μας” κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ..

Στις εργασίες της Ημερίδας συμμετείχαν πάνω από 160 ιδιοκτήτες, γενικοί διευθυντές και διευθυντικά στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων, τόσο από την ξενοδοχειακή οικογένεια, όσο και από άλλους τουριστικούς φορείς του ευρύτερου οικονομικού και εμπορικού τομέα του τόπου.

Κύριος ομιλητής της ημερίδας ήταν ο κ. Φ. Φωτίου, Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ και οι υπόλοιποι διακεκριμένοι ομιλητές προέρχονταν επίσης από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (κ.κ. Χρ. Μούστρας, Τουριστικός Λειτουργός του ΚΟΤ, κ. Λ. Βαράκλα, Διευθύντρια Γραφείου ΚΟΤ στο Ισραήλ, κ. Β. Θεοχαρίδης, Διευθυντής Γραφείου ΚΟΤ στον Αραβικό Κόλπο-Ντουμπάϊ).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024