Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
1η Ετήσια Γενική Συνέλευση EFAPCO - Μαδρίτη

Στην Αθήνα η επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση της EFAPCO

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Δεκέμβριος 2005, 00:00

Στην πόλη της Αθήνας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 8 - 9 Δεκεμβρίου 2006 η δεύτερη Ετήσια Γενική Συνέλευση της EFAPCO (European Federation of Professional Congress Organisers), η οποία πρόσφατα (25 - 27 Νοεμβρίου 2005)...

Στην πόλη της Αθήνας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 8 - 9 Δεκεμβρίου 2006 η δεύτερη Ετήσια Γενική Συνέλευση της EFAPCO<...>

(European Federation of Professional Congress Organisers), η οποία πρόσφατα (25 - 27 Νοεμβρίου 2005) πραγματοποίησε στη Μαδρίτη την πρώτη της Συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι 7 Εθνικών Οργανισμών και 24 συνδεδεμένα μέλη της από 12 χώρες.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν την σημασία και την συμβολή της συνεδριακής αγοράς στην ανάπτυξη των εθνικών οικονομιών και στην απασχόληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης και την σημασία ύπαρξης επαγγελματιών διοργανωτών συνεδρίων στην αγορά.

Μάλιστα, σε τρία πανεπιστήμια, το European University της Μαδρίτης, το Asturias University School of Tourism και το Trinity University της Κρήτης, ανατέθηκε από την EFAPCO η διεξαγωγή έρευνας πάνω σε θέματα προσδιορισμού, δεοντολογίας, στατιστικής και ποιοτικών κριτηρίων, όσον αφορά στη συνεδριακή βιομηχανία. Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών, που θα διαρκέσουν σχεδόν ένα χρόνο, αναμένεται να παρουσιαστούν στην επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση της EFAPCO, που θα γίνει στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της EFAPCO, κ. Ζαχαρίας Καπλανίδης, ανέφερε εν συντομία στην ομιλία του τις δράσεις της Ομοσπονδίας από την ίδρυση της στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2004, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

  • Επίσημη νομική κατοχύρωση της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τη Βελγική Νομοθεσία, με κεντρικά γραφεία στις Βρυξέλλες, τη καρδιά της Ευρώπης.
  • Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο η EFAPCO είχε επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή σημαντικά θέματα για τη βιομηχανία συνεδρίων, όπως π.χ. με τον κ. Pedro Ortun και την κ. Κράτσα.
  • Η EFAPCO απέκτησε ισχυρούς δεσμούς με τις εκθέσεις BTC, CONFEX, EMIF, IMEX, FITUR, EXPOEVENTOS, στις οποίες μάλιστα συμμετείχε.
  • Ακόμα, η EFAPCO συμμετείχε σε διεθνή forum της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το 2004 στη Βουδαπέστη, ενώ συμμετείχε υποστηρικτικά σε Εθνικά Συνέδρια για την τουριστική βιομηχανία στη Πολωνία, στην Ελλάδα και στην Ισπανία.
  •  

  • Τέλος, η EFAPCO δημιούργησε και διαρκώς ενισχύει ένα μοναδικό περιβάλλον για την ανάπτυξη ισχυρών επαγγελματικών σχέσεων μεταξύ των συνδεδεμένων μελών της Ομοσπονδίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top