Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Κως: Άνοιγμα στη διεθνή αγορά συνεδριακού τουρισμού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Μάιος 2000, 00:00

Τις προοπτικές της Κω<.> να εδραιωθεί περαιτέρω στην απαιτητική και σε διαρκή αναζήτηση νέων προορισμών διεθνή αγορά συνεδριακού τουρισμού παρουσίασε<...> σήμερα, στο πλαίσιο της έκθεσης "Τουριστικό Πανόραμα" η Διευθύντρια Πωλήσεων της εταιρίας "Γ.Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε." κ. Ματίνα Γκίκα. Τον ερχόμενο Οκτώβριο, διοργανώνεται το μεγάλο συνέδριο του Συνδέσμου των Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων, ABTA<.>

γεγονός που εκτιμάται ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στον τουρισμό του νησιού όχι μόνο για τη φετινή χρονιά αλλά και για τα επόμενα χρόνια και θα συμβάλει ιδιαίτερα στο άνοιγμα που επιχειρείται στην παγκόσμια αγορά.
Η διεξαγωγή του μεγάλου συνεδρίου του Συνδέσμου των Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (Association of British Travel Agents-ABTA) από 27 έως 31 Οκτωβρίου, στο διεθνές συνεδριακό κέντρο της Κώ, χωρητικότητας 5.500 συνέδρων, υπολογίζεται ότι θα φέρει στο νησί τους εκπροσώπους 2.500 τουριστικών γραφείων. Ο τζίρος από τη διεξαγωγή του συνεδρίου υπολογίζεται, σύμφωνα με τα  μέχρι στιγμής στοιχεία, ότι θα φθάσει σε 1 δισ. Δρχ. χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στο ποσό αυτό τα αεροπορικά εισιτήρια. Όπως ανέφερε σχετικά η κα Γκίκα, η περίοδος που διανύουμε είναι η προ-οργανωτική για το συνέδριο και στα τέλη Μαΐου αναμένεται να υπάρξει ανακοίνωση, από τον βρετανικό Σύνδεσμο, η οποία θα περιλαμβάνει και τον αριθμό των αιτήσεων συμμετοχής στην έκθεση προορισμών, που θα διοργανωθεί στο πλαίσιο του συνεδρίου.
Το συνεδριακό κέντρο διαθέτει 18 πολυμορφικές αίθουσες ενώ παράλληλα λειτουργεί εκθεσιακός χώρος 3.000 τ.μ. Η κύρια αίθουσα καλύπτει ανάγκες 2.800 συνέδρων.
Εξάλλου μέσα στο 2001, προγραμματίζεται να υπάρξει έντονη χειμερινή δραστηριότητα από τη διεξαγωγή ξένων συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και συνεδρίων φορέων κυρίως από τη Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες. Σύμφωνα με την κα Γκίκα, η εταιρία έχει ήδη έχει εξασφαλίσει πληρότητα 50 ημερών μόνο από το κλείσιμο συνεδριακών εκδηλώσεων.
Το αεροδρόμιο του νησιού που απέχει 25 χλμ από την πόλη της Κω, δέχεται 240 αφίξεις αεροσκαφών ανά εβδομάδα με δυνατότητα ταυτόχρονης στάθμευσης έως και έξι αεροπλάνων.
Η μαρίνα της Κω, πρόκειται να λειτουργήσει μέσα στον Ιούνιο. Θα διαθέτει 250 θέσεις ελλιμενισμού των σκαφών, δέκα εμπορικά καταστήματα, καφέ και εστιατόριο, πισίνα, και αθλητικές εγκαταστάσεις μεταξύ των  οποίων και γήπεδα τένις. Επίσης θα προσφέρει για κάθε θέση ελλιμενισμού πλήρεις υπηρεσίες, όπως δυνατότητα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικής σύνδεσης, νερού, πυροσβεστήρα κλπ. Η ολοκλήρωση της μαρίνας θα ενισχύσει σημαντικά το θαλάσσιο τουρισμό της περιοχής δεδομένου ότι το νησί απέχει μίση ώρα ακτοπλοϊκώς από την Τουρκία, 40 λεπτά από την Κάλυμνο και δύο ώρες με ιπτάμενο δελφίνι από τη Ρόδο και την Πάτμο.
Πέραν από το συνεδριακό τουρισμό, οι φορείς της Κω θα δώσουν έμφαση και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε αυτήν την κατεύθυνση θα αξιοποιηθούν οι υδροβιότοποι που βρίσκονται κοντά στις Αλυκές του νησιού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top