Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Επιβράβευση Royal Caribbean & Celebrity Cruises για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Δεκέμβριος 2005, 00:00

Τα κρουαζιερόπλοια `Jewel of the Seas` της Royal Caribbean International και `Constellation` της Celebrity Cruises επιβραβεύτηκαν πρόσφατα<...>

από τις λιμενικές αρχές της Στοκχόλμης με το `Environmental Life-Buoy Certificate` για την άριστη ποιότητα καυσίμου που χρησιμοποιούν.

Με τη χρήση καυσίμου με χαμηλή περιεκτικότητα επιβλαβών ουσιών που δημιουργούν ατμοσφαιρική ρύπανση, επιβεβαιώνεται η πρωτοβουλία των δύο εταιριών για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα πλοία των δύο εταιριών είναι εφοδιασμένα με άκαπνους τουρμποκινητήρες, οι οποίοι ελαττώνουν την εκπομπή νιτρώδους οξειδίου κατά 80% και θειούχου οξειδίου περισσότερο από 90%.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2004 το `Jewel of the Seas` ήταν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο που έλαβε από τις λιμενικές αρχές της Στοκχόλμης αυτό το σημαντικό περιβαλλοντικό βραβείο.

“Προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώσουμε τις ενέργειές μας για το περιβάλλον και η χρήση των τουρμποκινητήρων είναι μόνο ένα παράδειγμα από τις προσπάθειες μας. Ευχαριστώ και όλο το προσωπικό που ανέδειξε την περιβαλλοντική προστασία σε μία από τις πρώτες προτεραιότητες”, ανέφερε ο κ. Harri Kulovaara αντιπρόεδρος ναυσιπλοΐας (executive vice president of Maritime) της Royal Caribbean, παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Σημειώνεται τέλος ότι η Royal Caribbean, που στην Ελλάδα και την Κύπρο αντιπροσωπεύεται από τον ταξιδιωτικό οργανισμό Navigator, πρόσφατα αναθεώρησε το πρόγραμμα του Jewel of the Seas, το οποίο θα περιλαμβάνει 7ήμερες κρουαζιέρες σε Καναδά / Νέα Αγγλία με αναχωρήσεις από Βοστόνη. Το χωρητικότητας 2.100 επιβατών Jewel of the Seas θα είναι το μόνο πλοίο της εταιρίας που θα προσφέρει αυτή την κρουαζιέρα το φθινόπωρο του 2006.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top