Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣημαντική βελτίωση στην απόδοση λειτουργίας της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Σημαντική βελτίωση στην απόδοση λειτουργίας της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Οι συνεχείς προσπάθειες του προσωπικού και της Διοίκησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας άρχισαν να καρποφορούν. Τα αποτελέσματα λειτουργίας του πρώτου τετραμήνου (σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του αντιστοίχου διαστήματος 1999) αποτελούν […]

Οι συνεχείς προσπάθειες του προσωπικού και της Διοίκησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> άρχισαν να καρποφορούν. Τα αποτελέσματα λειτουργίας<...> του πρώτου τετραμήνου (σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του αντιστοίχου διαστήματος 1999) αποτελούν αδιάψευστoυς μάρτυρες της θετικής επίδρασης που είχε η πρόσφατη λήψη μέτρων τα οποία περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της εταιρίας, όπως η αναδιάρθρωση του δικτύου πτήσεων, η βελτίωση στην ακρίβεια των αναχωρήσεων (punctuality) και η ένταξη του νέου προϊόντος της Business Class στις πτήσεις εσωτερικού.
Oι συντελεστές οι οποίοι έχουν σημαντική συμβολή στην συνολικά θετικά απόδοση της εταιρίας, έχουν ως εξής :
1. Στο διεθνές δίκτυο ο αριθμός των πτήσεων αυξήθηκε κατά 13,8%, ενώ συνολικά ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 7,6% και η συνολική επιβατική κάλυψη (συντελεστής πληρότητας) βελτιώθηκε από 54,1% σε 56,6%.
Εντυπωσιακό στοιχείο είναι η αύξηση των επιβατών στην Διακεκριμένη Θέση (Business Class) η οποία είναι 18,2%, ενώ η Τουριστική Θέση παρουσίασε αύξηση 7,0%.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η θετική τάση ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του Απριλίου η αύξηση στη Διακεκριμένη Θέση είναι 24,9%, στην Τουριστική Θέση 13,8% ενώ ο συντελεστής πληρότητας από 57,8% φθάνει στο 62,6%.
Είναι χρήσιμο να επισημανθεί ότι από τις πωλήσεις του Διεθνούς Δικτύου προέρχεται το 80% περίπου των συνολικών εσόδων από το πτητικό έργο της εταιρίας. Επομένως η αύξηση της επιβατικής κίνησης στις διεθνείς πτήσεις, αντιστοιχεί και σε ανάλογη αύξηση των συνολικών εσόδων της εταιρίας.

2. Στις πτήσεις εσωτερικού η εισαγωγή της νέας Διακεκριμένης Θέσης (Olympic Club) με την προσφορά σημαντικών πλεονεκτημάτων και υποστηριζόμενη για πρώτη φορά από μια επιτυχή διαφημιστική καμπάνια, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από το επιβατικό κοινό, με αποτέλεσμα να παρουσιασθεί σημαντική αύξηση της τάξης του 75,5%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 1999.
Η εταιρία προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της από τις πτήσεις εξωτερικού (λόγω του γεγονότος ότι από τον τομέα αυτό προέρχεται το συντριπτικό μέρος των εσόδων της) έχει προχωρήσει σε αναδιάταξη του προγράμματος πτήσεων μειώνοντας κατά 6,9% τις πτήσεις εσωτερικού και δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στην ενίσχυση (μεγαλύτερη συχνότητα πτήσεων) στο δίκτυο εξωτερικού. Συνέπεια της πολιτικής αυτού είναι η μείωση κατά 12,4% που παρατηρήθηκε στο σύνολο των μεταφερθέντων επιβατών εσωτερικού.
Τον Απρίλιο οι επιβάτες της Διακεκριμένης Θέσης στο εσωτερικό δίκτυο αυξήθηκαν από 3.700 το 1999 σε 11.900 το 2000.
Η αυξητική αυτή τάση στους υψηλής απόδοσης επιβάτες πρόκειται να συνεχιστεί βάσει των στοιχείων (προκρατήσεις) που διαθέτει η εταιρία.

3. Στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών υπήρξε αύξηση του μεταφερθέντος φορτίου (τόνοι) τόσο στο διεθνές δίκτυο, όσο και στο εσωτερικό. Στο διεθνές δίκτυο η αύξηση ήταν 10,0% ενώ στο εσωτερικό 7,4%. Συνολικά η αύξηση στον εμπορευματικό ήταν 9,1%.
Ας σημειωθεί ότι και στον τομέα των μεταφερθέντων εμπορευμάτων η θετική τάση που παρατηρείται με βάση τα στοιχεία του τελευταίου μήνα (Απριλίου) ενισχύεται ακόμη πιο πολύ.
Συγκεκριμένα τον Απρίλιο υπήρξε αύξηση κατά 20,9% στο διεθνές δίκτυο, και 12,8% στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα συνολικά να προκύψει αύξηση κατά 18,1% στο σύνολο των εμπορευματικών μεταφορών.
Από τα στοιχεία αυτά γίνεται φανερό ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση στην συνολική απόδοση λειτουργίας της εταιρίας και ότι η πολιτική που ακολουθεί η διοίκηση προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα πλεονεκτήματα της εταιρίας μέσα στο συνεχώς εντεινόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με τις επίμονες προσπάθειες των στελεχών και του προσωπικού της εταιρίας, άρχισαν να αποδίδουν.
Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα είναι η απρόσκοπτη και χωρίς ουσιαστικές καθυστερήσεις διεκπεραίωση του σημαντικά αυξημένου αριθμού επιβατών κατά τις ημέρες του Πάσχα, για την διευκόλυνση των οποίων εφαρμόσθηκαν συγκεκριμένα μέτρα ώστε να μην ταλαιπωρηθούν.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι προοπτικές της εταιρίας είναι πολύ θετικές για το υπόλοιπο του έτους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024