Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Καθορίστηκε η επιδότηση των καταλυμάτων μέσω του Κοινωνικού Τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Ιούνιος 1999, 00:00

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, το ύψος της επιδότησης για όλες τις τάξεις των ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, μέσω του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, καθορίστηκε στις 3.000 δραχμές την ημέρα, ανά άτομο, ενώ για τα κάμπινγκ καθορίστηκε στις 700 δραχμές την ημέρα, ανά άτομο.
Όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος, στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που θα εφαρμοστεί από τις 16 Ιουνίου, έως τις 15 Νοεμβρίου, θα συμπεριληφθεί και ο Νομός Μαγνησίας (εκτός του νησιωτικού συμπλέγματος των Σποράδων).
Για τα τουριστικά καταλύματα κάθε μορφής που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή για να συμπεριληφθούν στο Πρόγραμμα δόθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων έως τις 4 Ιουνίου.
Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο, σύμφωνα με τις επισημάνσεις του κ. Γιαννακόπουλου, την τόνωση της ζήτησης περιοχών της χώρας που εμφανίζονται πιο "ευαίσθητες" και είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα πληρότητας των τουριστικών καταλυμάτων εξ αιτίας της κρίσης στο

Κοσσυφοπέδιο<.>

.
Στο πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετάσχουν μισθωτοί ή συνταξιούχοι χαμηλού εισοδήματος, ενώ οι τουριστικοί προορισμοί του προγράμματος ορίσθηκαν οι Νομοί Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Πιερίας, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Καβάλας και Μαγνησίας.
Οι τουριστικές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα θα πρέπει να προσφέρουν τιμές κατ' άτομο, διευκρινίζοντας εάν πρόκειται για τιμή απλής διανυκτέρευσης με πρωινό ή με ημιδιατροφή. Στις τιμές θα συμπεριλαμβάνονται και όλες οι νόμιμες επιβαρύνσεις, όπως ΦΠΑ, κ.λπ.
Στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού θα συμμετάσχουν, για πρώτη φορά και τα νόμιμα λειτουργούντα τουριστικά γραφεία, εφόσον το επιθυμούν και με την προϋπόθεση ότι πραγματοποιούν προγράμματα οργανωμένων διακοπών και χρησιμοποιούν νόμιμα λειτουργούντα καταλύματα.
Με την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα θα εκδοθεί ειδικός κατάλογος στον οποίο θα συμπεριληφθούν όλες οι επιχειρήσεις του προγράμματος. Ο κατάλογος θα δοθεί στους δικαιούχους μαζί με τα δελτία κοινωνικού τουρισμού. Η σχετική διαδικασία θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top