Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαθορίστηκε η επιδότηση των καταλυμάτων μέσω του Κοινωνικού Τουρισμού

Καθορίστηκε η επιδότηση των καταλυμάτων μέσω του Κοινωνικού Τουρισμού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, το ύψος της επιδότησης για όλες τις τάξεις των ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, μέσω του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, καθορίστηκε στις 3.000 δραχμές […]

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, το ύψος της επιδότησης για όλες τις τάξεις των ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, μέσω του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, καθορίστηκε στις 3.000 δραχμές την ημέρα, ανά άτομο, ενώ για τα κάμπινγκ καθορίστηκε στις 700 δραχμές την ημέρα, ανά άτομο.
Όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος, στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που θα εφαρμοστεί από τις 16 Ιουνίου, έως τις 15 Νοεμβρίου, θα συμπεριληφθεί και ο Νομός Μαγνησίας (εκτός του νησιωτικού συμπλέγματος των Σποράδων).
Για τα τουριστικά καταλύματα κάθε μορφής που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή για να συμπεριληφθούν στο Πρόγραμμα δόθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων έως τις 4 Ιουνίου.
Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο, σύμφωνα με τις επισημάνσεις του κ. Γιαννακόπουλου, την τόνωση της ζήτησης περιοχών της χώρας που εμφανίζονται πιο "ευαίσθητες" και είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα πληρότητας των τουριστικών καταλυμάτων εξ αιτίας της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο<.>.
Στο πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετάσχουν μισθωτοί ή συνταξιούχοι χαμηλού εισοδήματος, ενώ οι τουριστικοί προορισμοί του προγράμματος ορίσθηκαν οι Νομοί Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Πιερίας, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Καβάλας και Μαγνησίας.
Οι τουριστικές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα θα πρέπει να προσφέρουν τιμές κατ' άτομο, διευκρινίζοντας εάν πρόκειται για τιμή απλής διανυκτέρευσης με πρωινό ή με ημιδιατροφή. Στις τιμές θα συμπεριλαμβάνονται και όλες οι νόμιμες επιβαρύνσεις, όπως ΦΠΑ, κ.λπ.
Στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού θα συμμετάσχουν, για πρώτη φορά και τα νόμιμα λειτουργούντα τουριστικά γραφεία, εφόσον το επιθυμούν και με την προϋπόθεση ότι πραγματοποιούν προγράμματα οργανωμένων διακοπών και χρησιμοποιούν νόμιμα λειτουργούντα καταλύματα.
Με την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα θα εκδοθεί ειδικός κατάλογος στον οποίο θα συμπεριληφθούν όλες οι επιχειρήσεις του προγράμματος. Ο κατάλογος θα δοθεί στους δικαιούχους μαζί με τα δελτία κοινωνικού τουρισμού. Η σχετική διαδικασία θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024