Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΑγροτουριστική: Η `άλλη` Πελοπόννησος του αγροτουρισμού

Αγροτουριστική: Η `άλλη` Πελοπόννησος του αγροτουρισμού

“Ο αγροτουρισμός αναδεικνύεται σε σημαντικό εργαλείο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη συγκράτηση του πληθυσμού στην ύπαιθροκαι τη μακροπρόθεσμη διατήρηση της παραδοσιακής ταυτότητας της Πελοποννήσου” τόνισε η Γενική Γραμματέας […]

“Ο αγροτουρισμός αναδεικνύεται σε σημαντικό εργαλείο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη συγκράτηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο<...>και τη μακροπρόθεσμη διατήρηση της παραδοσιακής ταυτότητας της Πελοποννήσου” τόνισε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Αγγέλα Αβούρη, μιλώντας χτες, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2005, σε ειδική εκδήλωση, που οργάνωσαν τα `Ελληνικά Γράμματα` και η `Αγροτουριστική`, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την ευκαιρία της παρουσίασης του `Οδηγού Αγροτουριστικών καταλυμάτων Πελοποννήσου`. Πρόκειται για τον πρώτο μιας σειράς Οδηγών, που σχεδιάζει η `Αγροτουριστική` ως ένα ολοκληρωμένο οδοιπορικό στην αγροτουριστική Ελλάδα.

Όπως ανέφερε η Γ.Γ. της Περιφέρειας, έχουν ήδη εγκριθεί 97 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 17.900.000 ευρώ, που αφορούν στην αγροτουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ., κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος τόνισε τα εξής: “Στόχος μας είναι η συνολική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού με άξονα την αξιοποίηση όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και γνώμονα την ποιότητα των υποδομών και υπηρεσιών. Στη στρατηγική αυτή, κεντρική θέση κατέχει η διαμόρφωση ενός σύγχρονου αγροτουριστικού προϊόντος. Τον στόχο αυτό υπηρετεί με συνέπεια η `Αγροτουριστική`, μέσα από ένα σύνολο επίλεκτων δράσεων – ανάμεσα τους και η όμορφη σειρά, που εγκαινιάζει ο σημερινός Οδηγός Πελοποννήσου”.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της `Αγροτουριστικής`, κ. Μπριγκίττα Παπασταύρου, με τη σειρά της, υπογράμμισε στην ομιλία της ότι “ο αγροτουρισμός είναι το προσφορότερο μέσο για την βιώσιμη ανάπτυξη της περιφερειακής ξεχασμένης Ελλάδας – με μια βασική προϋπόθεση: πρέπει να στηριχτεί στο μεράκι, την προσωπική επένδυση, την υψηλή αισθητική και να μην αποσκοπεί στην μαζική εκμετάλλευση”.

“Η σωστή ανάπτυξη του αγροτουρισμού”, ανέφερε μεταξύ άλλων, “προϋποθέτει δράσεις μικρής κλίμακας, με σεβασμό στη φύση, την παράδοση και την ιδιαίτερη ταυτότητα κάθε περιοχής, απευθύνεται δε σ΄ ένα εκλεκτικό και συνειδητοποιημένο κοινό, που αναζητεί το ξεχωριστό σε αντιδιαστολή με το τυποποιημένο. Με άλλα λόγια, ο αγροτουρισμός αποτελεί το αντίθετο του μαζικού τουρισμού – και το αντίδοτο του.

Και η κ. Παπασταύρου κατέληξε: “Η σειρά των Οδηγών της `Αγροτουριστικής` αποτελεί μια πρόκληση μύησης στην άφθαρτη και άγνωστη Ελλάδα. Ξεκινώντας από τη μοναδική Πελοπόννησο, σας προσκαλούμε σ` ένα αξέχαστο οδοιπορικό στην ελληνική φύση, την ελληνική παράδοση και φιλοξενία, την ελληνική ταυτότητα. Εμείς στην `Αγροτουριστική` πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε ξανά τον τόπο μας. Να τον ανακαλύψουμε και να τον αγαπήσουμε ξανά”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024