Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πρόγραμμα COESIMA

Μεταξύ των σημαντικότερων θρησκευτικών προορισμών της Ευρώπης το νησί της Πάτμου

Θοδωρής Κουμέλης - 16 Δεκέμβριος 2005, 00:00

Στο πρόγραμμα COESIMA (Cooperation Europeene de Sites Majeurs d` Accueli) Intereg III C, στο οποίο έχουν ενταχθεί επτά πόλεις από τους σημαντικότερους<...>

χριστιανικούς τόπους προσκυνήματος της Ευρώπης, συμμετέχει και το ελληνικό νησί της Πάτμου, στο οποίο παρέχεται μια μοναδική ευκαιρία προβολής μέσω του προγράμματος αυτού, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι σημαντικότεροι θρησκευτικοί προορισμοί της Ευρώπης συγκεντρώνουν ετησίως 20 εκατομμύρια επισκέπτες θρησκευτικού τουρισμού. 

Μάλιστα με αφορμή την συμμετοχή της Πάτμου στο πρόγραμμα COESIMA ο Νομάρχης Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και η Γυναίκα της Ευρώπης, κ. Αλίκη Μοσχή, παραχώρησαν προχτές, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, συνέντευξη τύπου, προκειμένου να παρουσιάσουν τις δυνατότητες εκμετάλλευσης αυτής της προβολής, που θα τύχει η Πάτμος μέσω του προγράμματος, για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών.

Σημειώνεται ότι οι επτά πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (το Λορέτο της Ιταλίας, το Altotting της Γερμανίας, η Czestochowa της Πολωνίας, η Saint Jacques de Compostelle της Ισπανίας, η Fatima της Πορτογαλίας και το νησί της Πάτμου για την Ελλάδα), συνεργάζονται προκειμένου να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και να μελετήσουν τους τρόπους βελτίωσης των υποδομών υποδοχής των επισκεπτών. Το πρόγραμμα, είναι τριετούς διάρκειας, διαπεριφερειακής συνεργασίας, με επτά κοινοτικούς εταίρους και αντικείμενο την ανάπτυξη και βελτίωση του θρησκευτικού τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top