Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεταξύ των σημαντικότερων θρησκευτικών προορισμών της Ευρώπης το νησί της Πάτμου

Μεταξύ των σημαντικότερων θρησκευτικών προορισμών της Ευρώπης το νησί της Πάτμου

Στο πρόγραμμα COESIMA (Cooperation Europeene de Sites Majeurs d` Accueli) Intereg III C, στο οποίο έχουν ενταχθεί επτά πόλεις από τους σημαντικότερουςχριστιανικούς τόπους προσκυνήματος της Ευρώπης, συμμετέχει και το ελληνικό […]

Στο πρόγραμμα COESIMA (Cooperation Europeene de Sites Majeurs d` Accueli) Intereg III C, στο οποίο έχουν ενταχθεί επτά πόλεις από τους σημαντικότερους<...>χριστιανικούς τόπους προσκυνήματος της Ευρώπης, συμμετέχει και το ελληνικό νησί της Πάτμου, στο οποίο παρέχεται μια μοναδική ευκαιρία προβολής μέσω του προγράμματος αυτού, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι σημαντικότεροι θρησκευτικοί προορισμοί της Ευρώπης συγκεντρώνουν ετησίως 20 εκατομμύρια επισκέπτες θρησκευτικού τουρισμού.

Μάλιστα με αφορμή την συμμετοχή της Πάτμου στο πρόγραμμα COESIMA ο Νομάρχης Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και η Γυναίκα της Ευρώπης, κ. Αλίκη Μοσχή, παραχώρησαν προχτές, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, συνέντευξη τύπου, προκειμένου να παρουσιάσουν τις δυνατότητες εκμετάλλευσης αυτής της προβολής, που θα τύχει η Πάτμος μέσω του προγράμματος, για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών.

Σημειώνεται ότι οι επτά πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (το Λορέτο της Ιταλίας, το Altotting της Γερμανίας, η Czestochowa της Πολωνίας, η Saint Jacques de Compostelle της Ισπανίας, η Fatima της Πορτογαλίας και το νησί της Πάτμου για την Ελλάδα), συνεργάζονται προκειμένου να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και να μελετήσουν τους τρόπους βελτίωσης των υποδομών υποδοχής των επισκεπτών. Το πρόγραμμα, είναι τριετούς διάρκειας, διαπεριφερειακής συνεργασίας, με επτά κοινοτικούς εταίρους και αντικείμενο την ανάπτυξη και βελτίωση του θρησκευτικού τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024