Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Οι κορυφαίοι προορισμοί διακοπών για τους Βρετανούς τουρίστες

Θοδωρής Κουμέλης - 20 Δεκέμβριος 2005, 00:00

Παρόλο που δημοφιλέστεροι προορισμοί διακοπών για τους Βρετανούς τουρίστες παραμένουν η Ισπανία και η Γαλλία, μεγάλη ζήτηση<...>

παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα προορισμοί της Ανατολικής Ευρώπης, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η εταιρία `Top Holiday Destinations`.

Συγκεκριμένα, αυξημένος παρουσιάστηκε το 2005 ο αριθμός ταξιδίων Βρετανών τουριστών στην Πολωνία και τη Βουλγαρία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία των Εθνικών Στατιστικών Υπηρεσιών ο αριθμός αυτός εμφανίστηκε διπλάσιος, ενώ οι επισκέψεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 43%. Ακόμη, τα ταξίδια στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 33% και στο Μεξικό κατά 21%.

Παρόλο που η Ισπανία και η Γαλλία αποτελούν κορυφαίους προορισμούς διακοπών για τους Βρετανούς, ο αριθμός ταξιδίων προς την Ισπανία αυξήθηκε το 2005 μόλις 1%, ενώ προς τη Γαλλία μειώθηκε κατά 3%. Τα ταξίδια προς τη Πορτογαλία εμφανίστηκαν επίσης μειωμένα κατά 5%. Ο λόγος που ώθησε τους Βρετανούς σε προορισμούς της Ανατολικής Ευρώπης, είναι κατά την εταιρία `Top Holiday Destinations` οι χαμηλές τιμές, καθώς όπως σημειώνεται η τιμή δωματίου σε ένα ξενοδοχείο του Παρισιού είναι κατά πολύ υψηλότερη ενός δωματίου σε ξενοδοχείο της Βουδαπέστης ή της Πράγας.

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι επίσης για τους Βρετανούς τουρίστες και τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Τυνησία, ενώ κορυφαίοι προορισμοί διακοπών το καλοκαίρι που μας πέρασε, αποτέλεσαν για την συγκεκριμένη εταιρία, η Ελλάδα και η Ιταλία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top