Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣοβαρότατα προβλήματα με το συνέδριο της ABTA στην Κω

Σοβαρότατα προβλήματα με το συνέδριο της ABTA στην Κω

Σοβαρότατα προβλήματα προκύπτουν από την διοργάνωση του συνεδρίου της ABTA, Association of British Travel Agents, που τόσο σκληρά διεκδίκησε η χώρα μας πριν από 8 περίπου μήνες μέσω του γραφείου […]

Σοβαρότατα προβλήματα προκύπτουν από την διοργάνωση του συνεδρίου της ABTA<.>, Association of British Travel Agents, που τόσο σκληρά διεκδίκησε η χώρα μας<...> πριν από 8 περίπου μήνες μέσω του γραφείου του ΕΟΤ στο Λονδίνο. Η απάντηση της ABTA ήταν θετική για την διεξαγωγή στη χώρα μας του ετησίου συνεδρίου της, το οποίο θα φέρει περίπου 2.500 άγγλους τουριστικούς πράκτορες στη Κω το Σεπτέμβριο του 2000, αλλά οι αρμόδιοι της ABTA δεν είχαν υπολογίσει ότι η διοργάνωση του είχε ουσιαστικά δοθεί σε ελληνικό δημόσιο φορέα!!
Σύμφωνα με πληροφορίες το επίσημο κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουν ακόμα δεσμευτεί ενυπόγραφα για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην ABTA, δεν έχει συσταθεί επίσημη συντονιστική επιτροπή για τη διοργάνωση του συνεδρίου, ενώ η Ελλάδα δεν έχει ακόμα αποφασίσει το μέγεθος της συμμετοχής της στην παράλληλη έκθεση με κίνδυνο οι συμμετοχές από ανταγωνιστικούς προορισμούς εκτός Ελλάδας να είναι μεγαλύτερες από την εθνική συμμετοχή της διοργανώτριας χώρας. Αν οι πληροφορίες μας είναι ελλιπείς τότε οι αρμόδιοι θα πρέπει να φροντίσουν να ενημερώσουν τον τύπο και την τουριστική αγορά για τις ακριβείς ενέργειες που πράττει προκειμένου η χώρα μας να μην εκτεθεί σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο.
Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης τουριστικής εφημερίδας της Αγγλίας, Travel Weekly, η ABTA έχει ζητήσει έκτακτη συζήτηση με τα αρμόδια στελέχη του τουριστικού κλάδου της χώρας προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και αφορούν στην τιμολόγηση και την διαμονή των συνέδρων.
Μετανιωμένος δείχνει να είναι ο πρόεδρος της ABTA, κ. Steve Freudmann, που η Ένωση αποφάσισε τη διοργάνωση του συνεδρίου στο ελληνικό νησί της Κω. Ο κ. Freudmann δήλωσε ότι ετοιμάζει μια έκτακτη συζήτηση σχετικά με αυτό το θέμα. Η Ένωση Ξενοδόχων Κω προσπαθεί να βοηθήσει χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι τα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού έχουν δώσει στους Άγγλους πράκτορες 90% έκπτωση για τη διαμονή τους. Αν δεν επιτευχθούν μεγάλες εκπτώσεις και στα άλλα ξενοδοχεία τότε οι πράκτορες θα πρέπει να πληρώσουν τη διαφορά πράγμα το οποίο δεν είναι δίκαιο σύμφωνα με τον κ. Freudmann. 'Μπορούμε να πετύχουμε 90% έκπτωση στα μεγάλα ξενοδοχεία, αλλά αλλού είναι δύσκολο. Προσπαθούν να βγάλουν κέρδος από το συνέδριο'.
Επίσης, πρόσθεσε ότι οι προκαταβολές για τα ξενοδοχεία και τα χρήματα για τις χορηγίες ήταν πολύ υψηλά, και ότι η έλλειψη συνεργασίας με τους τουριστικούς φορείς δυσκολεύει τις προετοιμασίες.
Ο κ. Πάνος Αργυρός, διευθυντής της ΔΙ.Τ.ΕΞ Αγγλίας, δήλωσε στην αγγλική εφημερίδα ότι δεν είναι ενήμερος για την ύπαρξη σπουδαίων προβλημάτων σχετικά με την υλοποίηση του συνεδρίου, παρόλο που είχε πρόσφατα συνάντηση με την ABTA.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024