Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟ Thomson καταλήγει στην TUI

Ο Thomson καταλήγει στην TUI

Η εταιρία Preussag, στην οποία ανήκει ο μεγάλος οργανισμός τουρισμού TUI, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εξαγοράσει την Thomson Travel Group Plc, έναντι 1,8 δισ. στερλινών. Η προσφορά της Preussag προσφέρει […]

Η εταιρία Preussag, στην οποία ανήκει ο μεγάλος οργανισμός τουρισμού TUI<.>, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εξαγοράσει<...> την Thomson<.> Travel Group Plc, έναντι 1,8 δισ. στερλινών.
Η προσφορά της Preussag προσφέρει στους μετόχους της Thomson 180 πέννες ανά μετοχή, ποσό μεγαλύτερο κατά 20 πέννες από την πρόσφατη προσφορά του Ομίλου Condor & Neckermann, C&N. Το διοικητικό συμβούλιο της Thomson δέχθηκε ομόφωνα την προσφορά της Preussag και συμβούλεψε τους μετόχους να κάνουν το ίδιο.
Επιπλέον, η Βρετανική εταιρία συμμετοχών, Woodbridge International Holdings, η οποία ελέγχει το 22,7% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου του Thomson αποδέχθηκε την προσφορά της Preussag.
Σύμφωνα με πληροφορίες η C&N δεν θα προβεί σε αντιπροσφορά.
Η Preussag απέκτησε ήδη 71,9 εκατ. μετοχές του Τhomson, οι οποίες αντιστοιχούν στο 7,2% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γερμανικού ομίλου.
Επίσης, η Preussag, είναι έτοιμη να πωλήσει το 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της Βρετανικής Thomas Cook Holdings, το οποίο ελέγχει για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα από τις θεσμικές αρχές ανταγωνισμού των Βρυξελλών. Η Thomas Cook ελέγχει το 22% της βρετανικής αγοράς ενώ ο Thomson το 24%. Η αμερικανική εταιρία Carlson Travel Group, η οποία ήδη έχει το 22% του Thomas Cook, είναι έτοιμη να κάνει προσφορά για να αγοράσει τις μετοχές που θα πουλήσει η Preussag.
Εάν η προσφορά της Preussag εγκριθεί από τη συνέλευση των μετόχων της Thomson η εταιρία η οποία θα προκύψει από τη συγχώνευση θα εξακολουθεί να είναι ο πρώτος τουριστικός οργανισμός της Ευρώπης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024