Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑντιαναπτυξιακό πόλεμο δέχεται η Αργολίδα

Αντιαναπτυξιακό πόλεμο δέχεται η Αργολίδα

Δια στόματος του Νομάρχη Αργολίδας κ. Σαλεσιώτη οι φορείς και οι επιχειρηματίες της Αργολίδας εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα της τουριστικής ανάπτυξης και υποδομής […]

Δια στόματος του Νομάρχη Αργολίδα<.>ς κ. Σαλεσιώτη οι φορείς και οι επιχειρηματίες της Αργολίδας εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο<...> που χειρίζεται τα θέματα της τουριστικής ανάπτυξης και υποδομής του Νομού το επίσημο ‘Αθηνοκεντρικό’ κράτος.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρεχώρησε ο Νομάρχης στο πλαίσιο της έκθεσης ταξιδίων και τουρισμού «Τουριστικό Πανόραμα 2000» καυτηρίασε το γεγονός ότι η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ δεν πέρασε από την Αργολίδα που έχει από τις σημαντικότερες ιστορικές τοποθεσίες όπως είναι Μυκήνες και τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να συμπεριλάβει τις περιοχές του Νομού στο συνολικό «πακέτο» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Ο Νομάρχης Αργολίδας ήταν ιδιαίτερα ορμητικός στα θέματα υποδομής και ανάπτυξης του Νομού που αποτελούν τροχοπέδη στον στόχο των τοπικών αρχών και των επιχειρηματιών για ποιοτικό τουρισμό, όπως το σχέδιο για δημιουργία αεροδρομίου στο Πόρτο Χέλι το οποίο ουδέποτε προχώρησε ουσιαστικά ενώ το αίτημα που έχει υποβληθεί στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς να χρησιμοποιείται το αεροδρόμιο της Τρίπολης, κατά συγκεκριμένες περιόδους και για την υποδοχή πτήσεων charter, ακόμα εξετάζεται.
Παράλληλα, όμως ανέφερε στα θετικά στοιχεία την ολοκλήρωση των έργων βελτίωσης των υποδομών οδικού δικτύου που προχωρεί μέσω του Β’ Κ.Π.Σ., ενώ στο Γ’ Κ.Π.Σ. εντάσσεται η βελτίωση της οδικής σύνδεσης Ναυπλίου, Επιδαύρου και Ερμιονίδος. Σημαντικό πολιτιστικό έργο αποτελεί επίσης και η ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυκηνών.
Ανοίγει ο δρόμος για τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Ναυπλίου με το κονδύλι 1 δισ. δρχ. που θα διατεθεί για επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων και εκβαθύνσεις.
Ο κ. Σαλεσιώτης χαρακτήρισε ως πολύ θετικό το γεγονός ότι τη διαχείριση των ξενοδοχείων Ξενία του Ναυπλίου έχουν αναλάβει γνωστοί και αξιόλογοι τουριστικοί επιχειρηματίες και ζήτησε από τον ΕΟΤ να αξιοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν και η παραλιακή έκταση του Καραθώνα.
Όσον αφορά την ξενοδοχειακή υποδομή της Αργολίδας ο κ. Σαλεσιώτης τόνισε ότι η Αργολίδα δέχεται ‘αντιαναπτυξιακό πόλεμο’ με κύριο χαρακτηριστικό ότι τελούν υπό καθεστώς κορεσμού περιοχές όπως το Ναύπλιο, το Τολό και η Ερμιονίδα, με αποτέλεσμα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Κάθε Παρασκευή γεμίζουμε Αθηναίους και δεν έχουμε τις κλίνες που απαιτούνται για τη διαμονή τους. Έχουμε ορισμένες εξαιρετικές ξενοδοχειακές μονάδες αλλά χρειαζόμαστε και άλλες».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024