Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αναθέρμανση των σχέσεων HATTA και TURSAB

Θοδωρής Κουμέλης - 18 Μάιος 2000, 00:00

Η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας επανενεργοποιεί το πρωτόκολλο συνεργασίας<...>

των Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων των δύο χωρών, που είχε υπογραφεί προ τετραετίας στην Αθήνα κατά τη διάρκεια κοινού συνεδρίου.
Σε πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα των Προεδρείων του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων,

ΗΑΤΤΑ<.>

και του αντίστοιχου τουρκικού TURSAB προχώρησαν στην υπογραφή ενός ανανεωμένου πρωτοκόλλου συνεργασίας, το οποίο προβλέπει τα ακόλουθα:

Θα συσταθεί κοινή επιτροπή από εκπροσώπους των δύο Συνδέσμων, η οποία σκοπό θα έχει την αναζήτηση λύσεων στα υπάρχοντα προβλήματα, τη μελέτη και κωδικοποίησή τους, ώστε να προωθείται η επίλυσή τους με κοινό ψήφισμα στις κυβερνήσεις των δύο χωρών.
Ο ΗΑΤΤΑ και η TURSAB εκτιμώντας ότι η Ελλάδα και η Τουρκία αποτελούν πόλο έλξης για το διεθνή τουρισμό, ιδιαίτερα στους μακρινούς προορισμούς, όπως ΗΠΑ, Ασία κ.ά., θα αναλάβουν πρωτοβουλία για προβολή των δύο χωρών, ως ενιαίο προορισμό.
Οι δύο πλευρές θα προωθήσουν την ιδέα δημιουργίας μιας "Ομοσπονδίας των Συνδέσμων Ταξιδιωτικών Γραφείων της Ανατολικής Μεσογείου", θεωρώντας δεδομένο το ενδιαφέρον για ευρύτερη συνεργασία των Συνδέσμων και των υπολοίπων χωρών. Προς το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Συνδέσμων της περιοχής, που θα αποτελέσουν τα ιδρυτικά μέλη.

Το πρωτόκολλο ανανέωσης της συνεργασίας υπέγραψαν οι πρόεδροι του ΗΑΤΤΑ κ. Γιάννης Ευαγγέλου και της TURSAB κ. Basaran Ulusoy.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top