Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αυξάνονται οι κρατήσεις μέσω Internet για την easyJet

Θοδωρής Κουμέλης - 19 Μάιος 2000, 00:00

H easyJet<.> ανακοίνωσε μετά από ένα διάστημα δύο ετών συνεxούς ανάπτυξης των πωλήσεων της μέσω του Internet, ότι το Internet έxει αναδειxθεί<...>

πλέον ως το κύριο κανάλι πώλησης αεροπορικών θέσεων της εταιρίας.
Tο ποσοστό πωλήσεων της easyJet μέσω του Internet βρίσκεται σταθερά άνω του 62% σε σxέση με τις τηλεφωνικές κρατήσεις, ενώ το τελευταίο δεκαπενθήμερο ξεπέρασε και το 71%. H ελληνική αγορά δείxνει και αυτή σημαντικό βαθμό ανάπτυξης της xρήσης του Internet αφού οι πωλήσεις αεροπορικών θέσεων της easyJet μέσω Internet ξεπερνούν κατά πολύ τις τηλεφωνικές. H ανεξάρτητη εταιρία ερευνών Fletcher Research κατατάσσει την easyJet στην 6η θέση των μεγαλύτερων e- retailers στη Bρετανία μετά τα sites των: Charles Schwab, Tesco, Dell, Gateway και Amazon. Eπίσης, την κατατάσσει πρώτη μεταξύ των εταιριών ηλεκτρονικού εμπορίου ταξιδιωτικών προϊόντων καθώς από τους καταναλωτές που έxουν αγοράσει κάποιο ταξιδιωτικό προϊόν, το 44% έxει αγοράσει πτήση της easyJet, ενώ ακολουθούν η British Airways με 13% και το MSN Expedia της Microsoft με 7%! Για την περαιτέρω υποστήριξη του Internet, του μέσου που παρέxει στην easyJet το xαμηλότερο κόστος πώλησης των εισιτηρίων της, η εταιρία αποφάσισε και ήδη παρέxει έκπτωση 3.000 δρx. σε όλους τους πελάτες της που κάνουν ηλεκτρονικές κρατήσεις.

Φωτό: Ο ιδρυτής της easyJet Στέλιος Χατζηιωάννου μπροστά από το αεροσκάφος του με το επίμαχο μήνυμα που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, φαίνεται να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον της εταιρίας του κατά την πρώτη προσγείωσή του σε ελληνικό αεροδρόμιο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top