Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΓιόρτασαν τα 25 χρόνια λειτουργίας τους τα ξενοδοχεία Maris Hotels

Γιόρτασαν τα 25 χρόνια λειτουργίας τους τα ξενοδοχεία Maris Hotels

Τα 25 χρόνια λειτουργίας γιόρτασε η αλυσίδα των ξενοδοχείων Maris με την εκδήλωση, που έγινε το Σάββατο 13 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Χερσόνησο Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της […]

Τα 25 χρόνια λειτουργίας γιόρτασε η αλυσίδα των ξενοδοχείων Maris<.> με την εκδήλωση, που έγινε το Σάββατο 13 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Χερσόνησο Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν άνθρωποι που επέλεξαν<...> να περνούν τις διακοπές τους στα ξενοδοχεία Maris, κάθε χρόνο, όλα αυτά τα χρόνια, ενώ παράλληλα απονεμήθηκαν τα βραβεία της Α΄ Μπιενάλε των φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας.
Όπως σημείωσε ο διευθυντής του Creta Maris κ. Νίκος Φουντουλάκης τα Maris επέλεξαν να τιμήσουν τους ανθρώπους που μας επισκέπτονται και μας τιμούν επί 25 χρόνια ανελλιπώς, φίλους μας επί ένα τέταρτο του αιώνα, 'δικούς μας' ανθρώπους'.
Είναι αξιοσημείωτο ότι από τους 'επίμονους επισκέπτες' που μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να παραλάβουν την τιμητική διάκριση, που ήταν το 'κλειδί' του Creta Maris, η οικογένεια Joergensen από τη Δανία έχει επισκεφτεί το ξενοδοχείο 50 φορές, o κ. και η κα Nordensson από τη Σουηδία 47 φορές, η κα Ingrid Rοemer από τη Γερμανία 34 φορές, ο κ. και η κα Carroll από την Αγγλία 31 φορές, ο κ. και η κα Nabiar από τη Γερμανία 29 φορές καθώς και δύο οικογένειες Γερμανών τουριστών που έχουν επισκεφτεί τα Maris 25 φορές. Η απονομή των τιμητικών διακρίσεων έγινε από τα μέλη της οικογένειας Μεταξά, ιδιοκτήτριας των ξενοδοχείων.
Όσον αφορά στο δεύτερο άξονα της εκδήλωσης σημειώνουμε ότι η Α΄ Μπιενάλε, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, ΑΣΚΤ, και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θεσπίστηκε ως συνέχεια του Εικαστικού Διαγωνισμού που ξεκίνησε το 1997 από τα Maris Hotels και την εφημερίδα 'Τα νέα της τέχνης" ως ετήσιος διαγωνισμός μόνο για τους φοιτητές της ΑΣΚΤ. Η επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες διοργανώσεις ώθησε τους διοργανωτές να εξελίξουν το θεσμό σε Μπιενάλε με τη συμμετοχή και των φοιτητών της Θεσσαλονίκης, προσδίδοντάς του πανελλαδικό χαρακτήρα.
Σε σύντομο χαιρετισμό του στην αρχή της εκδήλωσης ο κ. Ανδρέας Μεταξάς είπε ότι από την αρχή της 25χρονης λειτουργίας τους τα Maris Hotels υιοθέτησαν ως επιχειρηματική φιλοσοφία, τη φιλοσοφία της οικογένειας που ήταν όχι το ζην εν τω πολλώ αλλά το ευ ζην, γι’ αυτό και εστιασμός στην αναπτυξιακή πορεία τους ήταν η υλοποίηση ιδεών πρωτοποριακών, που άνοιγαν νέους δρόμους στο τομέα της ποιότητας. Παράλληλα υπήρχε η πίστη ότι τουρισμός και πολιτισμός πρέπει να έχουν αδιάρρηκτη σχέση. Γι’ αυτό όταν το 1997 τα maris, σε συνεργασία με «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ», αποφάσισαν να θεσμοθετήσουν τον Εικαστικο Διαγωνισμό, υπήρχαν τρείς βασικοί στόχοι. Η σύνδεση του τουρισμού με το πολιτισμό, η ανάδειξη των νέων καλλιτεχνών και των σύγχρονων δρόμων της τέχνης στη πατρίδα μας καθώς και η δημιουργία ενος εικαστικού γεγονότος πανελλαδικού χαρακτήρα στη Κρήτη, η οποία ως ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή είναι ιδανική για να γνωστοποιηθεί και κοινωνηθεί το σύγχρονο πολιτιστικό μας πρόσωπο. «Ευελπιστούμε», τόνισε ο κ. Μεταξάς, «ότι η μικρή αυτή παρέμβασή μας στα εικαστικά δρώμενα της χώρας συνεισφέρει παραδειγματικά στη σύσφιξη των σχέσεων του τουρισμού και της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας χρόνο με το χρόνο».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024