Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ τουρισμός έσπρωξε την Ελλάδα στην ΟΝΕ

Ο τουρισμός έσπρωξε την Ελλάδα στην ΟΝΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, ΠΟΞ, πραγματοποίησε εκδήλωση του Συμβουλίου των Προέδρων των Τοπικών Ξενοδοχειακών Ενώσεων-Μελών της, στα πλαίσια της έκθεσης ‘Τουριστικό Πανόραμα 2000’ με θέμα ‘Προβλήματα, Εξελίξεις, και Προοπτικές του […]

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, ΠΟΞ<.>, πραγματοποίησε εκδήλωση του Συμβουλίου των Προέδρων των Τοπικών Ξενοδοχειακών Ενώσεων-Μελών της, στα πλαίσια<...> της έκθεσης 'Τουριστικό Πανόραμα 2000' με θέμα 'Προβλήματα, Εξελίξεις, και Προοπτικές του Κλάδου'.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Βασίλης Μηναϊδης αναφέρθηκε στην ιστορική εξέλιξη του τουρισμού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πιστεύω πραγματικά ότι αν τις τρεις τελευταίες τουριστικές περιόδους δεν πήγαιναν τόσο καλά τα βασικά μεγέθη του Ελληνικού Τουρισμού, πολύ δύσκολα η χώρα μας θα κατόρθωνε να πετύχει τα κριτήρια σύγκλισης που της εξασφαλίζουν την ένταξη στην ΟΝΕ'.
Ακόμα ανέφερε ότι "η ένταξη στην ΟΝΕ και η υιοθέτηση του κοινού νομίσματος θα δημιουργήσουν συνθήκες διαφάνειας τιμών, πράγμα που ευνοεί την ένταση του Διεθνούς ανταγωνισμού στον κλάδο μας. Η προστατευτική ασπίδα που εξασφάλιζε η άσκηση χαλαρής νομισματικής πολιτικής θα πάψει να υφίσταται και η όποια βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μας θα πρέπει να προέλθει από την συμπίεση των λειτουργικών δαπανών, ή την αύξηση των επενδύσεων εκσυγχρονισμού".Ι>
Εκτός από την επίδραση του Ευρώ στον τουρισμό, ο κ. Μηναϊδης αναφέρθηκε και στη νέα τεχνολογία της οποίας οι ραγδαίες εξελίξεις επιβάλλουν την υιοθέτηση πιο ευέλικτων μορφών οργάνωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αλλαγή του υφισταμένου πλέγματος των εργασιακών σχέσεων.
Ο κ. Μηναϊδης ανέφερε ότι "στα πλαίσια της νέας οικονομίας, οι πελάτες των ξενοδοχείων θα γίνουν πιο απαιτητικοί, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει τόσο τα ξενοδοχεία όσο και οι δημόσιες υποδομές να βελτιωθούν σημαντικά. Είναι προφανές ότι μεγάλο μέρος της ευθύνης για την επιβίωση και υγιή ανάπτυξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ανήκει στους ξενοδόχους".
Όσο για το κράτος ο κ. Μηναϊδης ανέφερε ότι ενώ παρεμβαίνει παντού, ολιγωρεί όταν χρειάζεται την βοήθεια του η επιχείρηση.
"Υπό αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να πιέσουμε συντονισμένα για την επίλυση πληθώρας προβλημάτων που υφίστανται στις σχέσεις μεταξύ πολιτείας και ξενοδοχειακού κλάδου. Για να πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια, θα πρέπει καταρχήν να συσπειρωθούμε γύρω από τις Τοπικές Ξενοδοχειακές Ενώσεις, οι οποίες με την σειρά τους επιβάλλεται να συμμετέχουν στην ΠΟΞ".
Τελειώνοντας ο κ. Μηναϊδης ανέφερε ότι πρέπει να εκφραστούν ταυτόσημες απόψεις για τα συγκεκριμένα θέματα, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των προσπαθειών όλων των ξενοδόχων.
Η ΠΟΞ έχει προβεί σε συνοπτική καταγραφή των θέσεων του κλάδου προκειμένου να αποτελέσουν τη βάση του προβληματισμού για τον διάλογο που θα ακολουθήσει μεταξύ των μελών της.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024