Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μεγάλο ποσοστό της First Choice πωλήθηκε

Κωνσταντίνος Δούκας - 19 Μάιος 2000, 00:00

ΛΟΝΔΙΝΟ. Πρόσφατα πωλήθηκε μεγάλο ποσοστό από την First Choice, τον τέταρτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό οργανισμό της Αγγλίας, που<...>

εξυπηρετεί περίπου 4 εκατ. Βρετανούς τουρίστες τον χρόνο.
Συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή εταιρία

Royal Caribbean<.>

η οποία έχει την βάση της στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε το 20% των μετοχών του ταξιδιωτικού οργανισμού First Choice, έναντι 300 εκατ. δολαρίων. Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει την Royal Caribbean να ανταγωνιστεί καλύτερα στην Ευρωπαϊκή Αγορά τον μεγάλο της αντίπαλο την Carnival Cruise, η οποία έχει ήδη μια μειοψηφία της Airtours. Εν τω μεταξύ, η Airtours πούλησε το 3% των μετοχών της στη First Choice, αυξάνοντας έτσι τις υποψίες για πιθανή συγχώνευση με τον Γερμανικό όμιλο C&N.
Αυτές οι εξελίξεις ακολούθησαν τη συγχώνευση του Thomson Travel με τον όμιλο Preussag-TUI, ενώ ο όμιλος Thomas Cook ακόμα ψάχνει για να βρει πλειοψηφικό συνέταιρο αφού η Preussag θα πουλήσει τις μετοχές της για ανταγωνιστικούς λόγους.
Οι πιθανές εταιρίες που θα αγοράσουν τον Thomas Cook είναι ο Kuoni, η Rewe, και η P&O.
Στον όμιλο της First Choice ανήκουν επίσης η Unijet, η Hayes & Jarvis, η Suncars, η Sovereign και Sunsail, όπως επίσης και άλλες μικρότερες επωνυμίες. Επίσης η First Choice έχει την αεροπορική εταιρία ναυλωμένων πτήσεων Air 2000, η οποία διαθέτει 25 αεροσκάφη, την εταιρία Viking International, όπως επίσης και μια εταιρία ναυλώσεων yacht η οποία είναι από τις μεγαλύτερες του κόσμου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top