Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧρηματοδότηση για αναβάθμιση και βελτίωση των μικρομεσαίων ξενοδοχείων

Χρηματοδότηση για αναβάθμιση και βελτίωση των μικρομεσαίων ξενοδοχείων

Με βάση το νέο οδηγό του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για την ένταξη έργων στο ΕΠΑΝ, τα μικρά και μεσαία ξενοδοχεία της χώρας μας θα έχουν την ευκαιρία να χρηματοδοτηθούν μέχρι και με 100.000 ευρώ…

Με βάση το νέο οδηγό του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για την ένταξη έργων στο ΕΠΑΝ, τα μικρά και μεσαία ξενοδοχεία της χώρας μας<...> θα έχουν την ευκαιρία να χρηματοδοτηθούν μέχρι και με 100.000 ευρώ με στόχο να πραγματοποιήσουν έργα αναβάθμισης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων τους.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας `Χρηματιστήριο`, από τις βασικές καινοτομίες του νέου επενδυτικού οδηγού αποτελεί η αύξηση του ανώτατου ορίου του προϋπολογισμού των προτεινόμενων επενδύσεων αλλά και η αύξηση κατά 10% της δημόσιας χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η αύξηση του ανώτατου ορίου του προϋπολογισμού των επενδύσεων στα 75.000 ευρώ ή ακόμα και στα 100.000 ευρώ εφόσον η επένδυση αφορά έργα εξοικονόμησης και υποκατάστασης της συμβατικής πρωτογενούς ενέργειας και εξοικονόμησης ύδατος (ηλιακοί θερμοσίφωνες, υδατοδεξαμενές, παραγωγή ηλεκτρισμού από ΑΠΕ και άλλες ήπιες μορφές ενέργειας), έργα προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας πελατών και προσωπικού (π.χ. βιολογικός καθαρισμός, καθαρισμός πόσιμου ύδατος, αντικεραυνική προστασία) ή έργα διαμόρφωσης χώρων για προσβασιμότητα από άτομα με αναπηρία (π.χ. ράμπες ανόδου, πισίνες και WC για ΑΜΕΑ).

Για τις συγκεκριμένες αυτές περιπτώσεις η δημόσια χρηματοδότηση μπορεί να φτάσει έως και το 50%, δηλαδή μέχρι 50.000 ευρώ. Οι επιλέξιμες επενδύσεις που θα περιλαμβάνουν ενέργειες σε μια τουλάχιστον από τις τρεις παραπάνω κατηγορίες θα καλύψουν αθροιστικά τουλάχιστον το 20% του συνολικού προϋπολογισμού και σε αυτές δίνεται ειδικό μπόνους.

Πέρα από τις τρεις παραπάνω κατηγορίες, το πρόγραμμα αφορά στις υπάρχουσες επιλέξιμες ενέργειες για βελτίωση / αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων, εκσυγχρονισμό εξοπλισμού εσωτερικών χώρων, έργα διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και στις επενδύσεις σε ηλεκτρονικό, μηχανογραφικό εξοπλισμό και λογισμικό.

Το πρόγραμμα επίσης, δίνει τη δυνατότητα υπαγωγής και σε επενδύσεις συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, δύο ή τριών. Το μέγιστο ποσοστό συμμετοχής κάθε συνεργαζόμενης επιχείρησης στο συνολικό προϋπολογισμό της πρότασης είναι 60% για επενδύσεις που προτείνονται από 2 επιχειρήσεις, και 40% για επενδύσεις που προτείνονται από 3 επιχειρήσεις. Εδώ, ο μέγιστος συνολικός προϋπολογισμός της προτεινόμενης επένδυσης ανέρχεται στα 117.390 ευρώ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρομεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και σε κάμπινγκ εντάσσοντας τις παραπάνω επενδύσεις στις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα”. Τέλος, όπως επισημαίνεται, οι συγκεκριμένες επενδύσεις δεν υπάγονται στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024