Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΘετικά τα οικονομικά αποτελέσματα αλλά και η τουριστική χρονιά της Preussag

Θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα αλλά και η τουριστική χρονιά της Preussag

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας Preussag τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου Σεπτέμβριος 1999 – Μάρτιος 2000 ήταν αυξημένα, συνεχίζοντας έτσι την θετική πορεία της εταιρίας. Ο κύκλος εργασιών της έφθασε […]

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας Preussag<.> τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου Σεπτέμβριος 1999 – Μάρτιος 2000 ήταν<...> αυξημένα, συνεχίζοντας έτσι την θετική πορεία της εταιρίας.
Ο κύκλος εργασιών της έφθασε τα 8,3 δισ. Ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 30,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο της περσινής χρονιάς, η οποία παρουσίασε κύκλο εργασιών 6,4 δισ. Ευρώ.
Ο κλάδος του τουρισμού παρουσίασε χαρακτηριστική αύξηση. Η καλοκαιρινή περίοδος του 1999 ήταν πολύ επιτυχημένη, όμως τα στοιχεία από την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν μάλλον απογοητευτικά.
Από το τέλος όμως του Ιανουαρίου του 2000, οι κρατήσεις άρχισαν να δείχνουν μεγάλη άνοδο. Επίσης, λόγω της καταγραφής και των Βρετανικών τουριστικών κινήσεων, ο κλάδος του τουρισμού δείχνει φέτος να έχει μια διαφορετική περιοδική ανάπτυξη. Ο κύκλος εργασιών του Πάσχα δεν συμπεριλαμβάνεται φέτος μέσα στον πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρονιάς, λόγω του ότι το Πάσχα ήταν πολύ αργά αυτή την χρονιά. Γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψη στις συγκρίσεις με την προηγούμενη χρονιά.
Έτσι για τον κλάδο του τουρισμού, παρόλο που εμφανίζει μικρή μείωση (72 εκατ. Ευρώ ζημιά), τα στατιστικά είναι αρκετά καλά και μάλιστα είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες των στελεχών της επιχείρησης.
Οι δαπάνες που έκανε η εταιρία έφθασαν τα 476 εκατ. Ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 9,7% για τα πάγια στοιχεία σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπου ξοδεύθηκαν 434 εκατ. Ευρώ. Οι επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού ήταν το 42% της συνολικής δαπάνης.
Αυτή την χρονιά έχει αυξηθεί και ο αριθμός του προσωπικού, και μάλιστα κατά 51,2%. Για την Preussag δουλεύουν στην Γερμανία 28.084 άτομα και στο εξωτερικό 47.666 άτομα.
Οι προοπτικές όσον αφορά στον τουρισμό αναφέρουν ότι θα υπάρξει αύξηση των κρατήσεων για το καλοκαίρι. Στο τέλος Μαρτίου, οι tour operators του ομίλου της TUI στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη αναφέρουν ότι οι κρατήσεις θα έχουν αύξηση της τάξεως του 5-13%, παρόλο που συνεχίζεται η τάση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Στην Αγγλία και την Ιρλανδία οι κρατήσεις έχουν πάει καλύτερα από ότι ήταν αναμενόμενο.
Αν η καλοκαιρινή περίοδος συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς τα τελικά αποτελέσματα από τον τουρισμό θα είναι θετικά και μάλιστα καλύτερα από τα τελικά οικονομικά αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024