Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ελληνική Αστυνομία - Υπηρεσία Διαβατηρίων

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρώτο νέου τύπου διαβατήριο

Δώρα Σγάρτσου - 10 Ιανουάριος 2006, 00:00

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια παραδόθηκε χτες, στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Υπηρεσία Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας και με παρόντες τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών...

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια παραδόθηκε χτες, στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Υπηρεσία Διαβατηρίων<...>

της Ελληνικής Αστυνομίας και με παρόντες τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών, κ.κ. Γ. Βουλγαράκη και Π. Μολυβιάτη αντίστοιχα, το νέου τύπου διαβατήριο, που φέρει το συμβολικό αριθμό 1.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι “οι έλληνες πολίτες θα μπορούν να διευκολύνονται στα ταξίδια τους με ασφαλή ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως είναι τα νέα διαβατήρια”, ενώ αστειευόμενος και δείχνοντας τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Πέτρο Μολυβιάτη που τον συνόδευε, ανέφερε  ότι “εμείς οι ταξιδιώτες έχουμε μεγάλη ανάγκη από τα ασφαλή έγγραφα”.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Βουλγαράκης, σχολιάζοντας τα νέου τύπου διαβατήρια σημείωσε ότι “τα ασφαλή διαβατήρια είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η Ελλάδα για να αποβάλει το αίσθημα μειονεκτικότητας που έχει στον τομέα αυτό”, ενώ όπως πρόσθεσε “νομίζω ότι αυτό το στοίχημα το κερδίζουμε”.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Γιώργος Αγγελάκος αναφέρθηκε στις δικλείδες ασφαλείας των νέων διαβατηρίων, υπογραμμίζοντας πως “οι πιθανότητες να πλαστογραφηθούν τα νέα διαβατήρια είναι μηδενικές.

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 1.575 διαβατήρια νέου τύπου από 138 διαφορετικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και Προξενικά γραφεία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top