Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΤα κριτήρια επιλογής ενός συνεδριακού προορισμού από τον Γιάννη Πατέλλη

Τα κριτήρια επιλογής ενός συνεδριακού προορισμού από τον Γιάννη Πατέλλη

“Ο συνεδριακός τουρισμός συνδυάζει τη δουλειά με την ευχαρίστηση” ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισήγηση του ο κ. Γιάννης Πατέλλης, τέως πρόεδρος του ΕΟΤ και εμπειρογνώμων του AIEST, στα πλαίσια του πέμπτου συνεδρίου `Dream Area`

“Ο συνεδριακός τουρισμός συνδυάζει τη δουλειά με την ευχαρίστηση” ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισήγηση του ο κ. Γιάννης Πατέλλης,<...>τέως πρόεδρος του ΕΟΤ και εμπειρογνώμων του AIEST, στα πλαίσια του πέμπτου συνεδρίου `Dream Area`, που πραγματοποιήθηκε 6-7 Ιανουαρίου 2006 στη Βουλγαρία και στο οποίο ήταν κύριος ομιλητής.

Στα πλαίσια του συνεδρίου ο κ. Πατέλλης ανέλυσε την σημασία του συνεδριακού τουρισμού για την οικονομία, ενώ το ενδιαφέρον των συνέδρων επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στους τρόπους με τους οποίους ο συνεδριακός τουρισμός μπορεί να βοηθήσει τη Βουλγαρία να βελτιώσει τις τουριστικές της υποδομές.

Ο κ. Πατέλλης στην ομιλία του εξήρε τη σημασία του συνεδριακού τουρισμού, υπογραμμίζοντας πως έχει αυξημένες απαιτήσεις τόσο σε επίπεδο συνεδριακών υποδομών, με την στενή έννοια, όσο επίσης και σε επίπεδο ποιότητας ζωής (όσον αφορά σε πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις). Με βάση τις ανάγκες αυτές, ο κ. Πατέλλης προχώρησε στο διαχωρισμό των τύπων προορισμών, ιδανικών για συνεδριακό τουρισμό διεθνώς, εξηγώντας πως από τη μία βρίσκονται προορισμοί αστικών περιοχών και από την άλλη μη αστικών περιοχών.

Βασικοί παράμετροι για την επιλογή του τόπου πραγματοποίησης ενός συνεδρίου είναι κατά τον κ. Πατέλλη:

  • Το κόστος

  • Η μεταφορά – Δυνατότητα εύκολης πρόσβασης

  • Οι χώροι, τα συνεδριακά κέντρα και η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών τους

  • Η ποιότητα των ξενοδοχείων (όσον αφορά στη διαμονή των συνέδρων)

  • Η γαστρονομία
  • Οι παράλληλες εκδηλώσεις
  • Η φήμη / εικόνα της χώρας, του συνεδριακού κέντρου και γενικότερα η δυνατότητα προσέλκυσης επισκεπτών του προορισμού
  • Η ασφάλεια

Καταλήγοντας, ο κ. Πατέλλης υπογράμμισε πως “για να αντιληφθεί κανείς τις άμεσες και έμμεσες επιδράσεις της βιομηχανίας συνεδριακού τουρισμού στην οικονομία μιας χώρας και ειδικότερα την συμβολή της στο ΑΕΠ της χώρας, τότε θα πρέπει να εγκαταστήσει απαραιτήτως Δορυφορικούς Λογαριασμούς Τουρισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024