Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Γρίπη των πτηνών: Για προστασία και όχι έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών κάνει λόγο ο UNWTO

Θοδωρής Κουμέλης - 13 Ιανουάριος 2006, 00:00

Παρόλο που η πρόσφατη εξάπλωση της γρίπης των πτηνών στην Τουρκία δεν αναμένεται να έχει κάποια σοβαρή επίπτωση στον τουρισμό της χώρας ή της ευρύτερης περιοχής, η τουριστική βιομηχανία δεν πρέπει να υποτιμά την απειλή και πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τα χειρότερα, επισημαίνει...

Παρόλο που η πρόσφατη εξάπλωση της γρίπης των πτηνών στην Τουρκία δεν αναμένεται να έχει κάποια σοβαρή επίπτωση στον τουρισμό της χώρας ή της ευρύτερης περιοχής,<...>

η τουριστική βιομηχανία δεν πρέπει να υποτιμά την απειλή και πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τα χειρότερα, επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (World Tourism Organization - UNWTO).

“Καθήκον μας είναι να υπηρετήσουμε το ταξιδιωτικό κοινό και την παγκόσμια οικονομία, η οποία εξαρτάται άμεσα από τον τουρισμό, με στόχο να προστατέψουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε όσο το δυνατό γίνεται τις επιπτώσεις από την μικρή μέχρι στιγμής έξαρση της νόσου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Geoffrey Lipman, ειδικός σύμβουλος του UNWTO.

“Παρακολουθούμε την κατάσταση, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους οργανισμούς, που σχετίζονται με τον τουρισμό, ώστε να βεβαιωθούμε ότι η τουριστική κοινότητα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για την περίπτωση ευρύτερης εξάπλωσης της νόσου” υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, κ. Francesco Frangialli.

Ειδικότερα, ο κ. Frangialli ανέφερε τα ακόλουθα:

“Παρόλο που οι περισσότερες περιπτώσεις της νόσου έχουν εντοπιστεί σε ανθρώπους, βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο 3, στο οποίο δεν έχουν ανιχνευτεί μεταδόσεις της νόσου μεταξύ των ανθρώπων. Κανένας τουρίστας δεν έχει νοσήσει και πιστεύουμε πως η παρούσα κατάσταση δεν επιβάλλει τη λήψη κανενός τύπου περιορισμού ή αποθάρρυνσης ταξιδίων σε οποιοδήποτε προορισμό, είτε για λόγους αναψυχής είτε για επαγγελματικούς.

Όσον αφορά τώρα στους κατοίκους, που εκδηλώθηκε η νόσος, συνιστούμε σε όλους τους τουρίστες να ακολουθούν πιστά τις συστάσεις των εθνικών και τοπικών αρχών υγείας, ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε επαφή με πουλερικά, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλάμε για κρίση στον τουρισμό στην Τουρκία ή σε άλλη χώρα. Οι tour operators έχουν ήδη ετοιμάσει σχέδια για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως εξάπλωσης της νόσου, και δεν υπάρχει λόγος να μην τα ακολουθήσουμε.

Παρόλα αυτά, συμβουλεύουμε όλους όσους εμπλέκονται με την ταξιδιωτική βιομηχανία να ακολουθήσουν τις συστάσεις τόσο του UNWTO, όσο και του WHO (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) και να είναι συνεχώς σε επιφυλακή. Σε περίπτωση νέων εξελίξεων, θα είμαστε έτοιμοι, σε συνεργασία με τις αρχές υγείας και άλλους οργανισμούς τουρισμού, να εκδώσουμε νέες συστάσεις και οδηγίες”.

Σημειώνεται τέλος πως στην 16η Συνεδρίαση του UNWTO στο Ντακάρ της Σενεγάλης εγκρίθηκε ειδικός προϋπολογισμός, ύψους 250.000 ευρώ, για περίπτωση ανάγκης, σχετικά με την γρίπη των πτηνών αυτή τη χρονιά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top