Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜαζικές οι ακυρώσεις Ολλανδών για ταξίδια στην Τουρκία

Μαζικές οι ακυρώσεις Ολλανδών για ταξίδια στην Τουρκία

Ωφελημένη στον τομέα του τουρισμού φαίνεται ότι είναι τελικά η Ελλάδα από την πρόσφατη εξάπλωση της νόσου των πτηνών στην Τουρκία,καθώς αρκετοί είναι οι τουρίστες που αποφεύγουν πλέον τα παράλια […]

Ωφελημένη στον τομέα του τουρισμού φαίνεται ότι είναι τελικά η Ελλάδα από την πρόσφατη εξάπλωση της νόσου των πτηνών στην Τουρκία,<...>καθώς αρκετοί είναι οι τουρίστες που αποφεύγουν πλέον τα παράλια της γείτονας χώρας και τη Κωνσταντινούπολη για διακοπές και στρέφονται στην Ελλάδα και τα πολυάριθμα νησιά της.

Ενδεικτικό παράδειγμα της κίνησης της αγοράς αποτελεί η Ολλανδία, οι πολίτες της οποίας οδηγούνται σε μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων για ταξίδια στη Τουρκία, έπειτα από τα πρόσφατα κρούσματα της νόσου των πτηνών σε ανθρώπους, ενώ πολλοί στρέφονται στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα της Κρήτης, η ζήτηση για κράτηση πακέτων από την Ολλανδία σε προορισμούς της Κρήτης, είναι ιδιαίτερα αυξημένη μέχρι και σε ποσοστό 30% σε σχέση με πέρσι, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, αφού η κατάσταση στη γειτονική χώρα επιδεινώνεται σ` ό,τι αφορά στο μέτωπο της νόσου.

Τέλος, σημειώνεται πως το τουριστικό γραφείο Corendon της Ολλανδίας, που ειδικεύεται στην προσφορά ταξιδιωτικών πακέτων προς την Τουρκία, κάνει λόγο για μείωση κίνησης κατά 20%. Κατά κοινή ομολογία ο αριθμός των κρατήσεων είναι πολύ μικρότερος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, ενώ υπάρχει ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός Ολλανδών που ακυρώνουν τις κρατήσεις που έχουν ήδη κάνει.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024