Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνεπηρέαστη η τουριστική βιομηχανία του Νεπάλ από τις πολιτικές εξελίξεις

Ανεπηρέαστη η τουριστική βιομηχανία του Νεπάλ από τις πολιτικές εξελίξεις

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στο Νεπάλ, συμπεριλαμβανομένων των συγκρούσεων μεταξύ μαοϊστών ανταρτών και δυνάμεων ασφαλείας κοντά στο Κατμαντού,δεν επηρέασαν αρνητικά τον τουρισμό της χώρας, καθώς η τουριστική βιομηχανία της κατάφερε […]

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στο Νεπάλ, συμπεριλαμβανομένων των συγκρούσεων μεταξύ μαοϊστών ανταρτών και δυνάμεων ασφαλείας κοντά στο Κατμαντού,<...>δεν επηρέασαν αρνητικά τον τουρισμό της χώρας, καθώς η τουριστική βιομηχανία της κατάφερε και διατήρησε τις αντοχές της και ξεπέρασε τα όποια εμπόδια, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός Τουρισμού του Νεπάλ.

Η πυρκαγιά που σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στη πεδιάδα Κατμαντού δεν επεκτάθηκε περαιτέρω και παρά το γεγονός ότι το περιστατικό σημειώθηκε στην είσοδο του αυτοκινητόδρομου, δεν διεκόπη η κίνηση προς το Κατμαντού. Παρόμοια, ελάχιστα όμως, περιστατικά έχουν σημειωθεί και κατά το παρελθόν, αλλά είχαν πολύ μικρή επίδραση στη καθημερινότητα των ανθρώπων στη περιοχή. Οι ειδικοί αναλυτές στο χώρο του τουρισμού δεν το έλαβαν ωστόσο ως απειλή.

Όπως τονίζει ο κ. Binay Basnet, Γενικός Διευθυντής του γραφείου Koshi Tours and Travel, που εδρεύει στο Κατμαντού “σε διάστημα δέκα ετών δεν έχει αποτελέσει στόχο επιθέσεων κανένας τουρίστας, ούτε έχει τραυματιστεί και έτσι δεν υπάρχει ανάγκη πανικού στην παρούσα τουλάχιστον στιγμή”. Όσον αφορά στη τουριστική κίνηση, ο κ. Basnet συμπλήρωσε πως “όλες οι διεθνείς πτήσεις προσγειώνονται κανονικά στο αεροδρόμιο Tribhuvan και η τουριστική κίνηση διεξάγεται κανονικά.

Αναφορικά τώρα με το αίσθημα ασφάλειας που νιώθει κάποιος στο Νεπάλ, ο κ. David Fauler από την Βρετανία, που πρόσφατα πραγματοποίησε ένα ταξίδι γύρω από τη συγκεκριμένη περιοχή τόνισε ότι “δεν αντιλήφθηκε κάποια διαφορά στην κίνηση τουριστών, μετά το περιστατικό”. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά είπε “δεν άλλαξα το πρόγραμμα μου, ώστε να αποφύγω τη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς πιστεύω ότι το Νεπάλ είναι ασφαλές για ταξίδια παντού”. Ακόμη ένας τουρίστας, ο κ. Dylan Roux από την Αυστραλία, επεσήμανε ότι δεν συνάντησε οποιοδήποτε πρόβλημα στο Κατμαντού και ένιωθε απόλυτα ασφαλής στο Νεπάλ. “Απόλαυσα τη κάθε στιγμή του ταξιδιού μου στο Κατμαντού και δεν ενοχλήθηκα καθόλου από τη πολιτική κατάσταση στο Νεπάλ, καθώς αυτά συμβαίνουν παντού στο κόσμο” υποστήριξε.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο Οργανισμός Τουρισμού του Νεπάλ στην προσπάθεια του να ανταποκριθεί κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο στα όποια προβλήματα τυχόν συναντήσουν οι τουρίστες στη χώρα, έχει ξεκινήσει τη 24ωρη λειτουργία ενός Κέντρου Πληροφοριών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024