Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αυξάνει το στόλο του ο Κυριακούλης με νέες εξαγορές υδροπτέρυγων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 24 Μάιος 2000, 00:00

Στην εξαγορά άλλων πέντε ναυτικών εταιριών με 4 υδροπτέρυγα προχώρησε η εταιρία Κυριακούλης<.> Μεσογιακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε. μέσω της<...> θυγατρικής της holding εταιρείας Kiriakoulis<.>

Maritime.
O στόλος της Kiriakoulis Maritime, της οποίας ποσοστό άνω του 95% των μετοχών κατέχει η Κυριακούλης Μεσογιακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε., έφθασε μετά την τελευταία εξαγορά σε 10 υδροπτέρυγα. Το κόστος για την εξαγορά των πέντε εταιριών ανήλθε στα 450 εκατ. δρχ. Οι τρεις από τις πέντε εταιρίες είχαν συστήσει κοινοπραξία με την επωνυμία "Κοινοπραξία Υδροπτέρυγων Σάμου". Τα δυο υδροπτέρυγα κάνουν τακτικά δρομολόγια, ενώ τα άλλα δυο είναι εκδρομικά. Με την εξασφάλιση άλλης μιας άδειας σκοπιμότητας, τρία υδροπτέρυγα θα κάνουν τακτικά δρομολόγια.
Η Kiriacoulis Maritime με την ενίσχυση του στόλου της καλύπτει τις ανάγκες μεταφορικής σύνδεσης σε 17 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα τους προορισμούς Ρόδος, Κως, Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Χάλκη, Σύμη, Νίσυρος, Καστελόριζο, Τήλος, Σάμος, Χίος Μυτιλήνη, Ικαρία, Φούρνοι, Λειψοί, Αγαθονήσι. Διαθέτει ένα γερανό 140 τόνων για την τεχνική υποστήριξη των υδροπτέρυγων καθώς και δύο γραφεία στην Κω και στη Ρόδο.
Η έδρα της εταιρίας που ήταν στη Σάμο θα μεταφερθεί στην Κω, ενώ διοικητικά θα ελέγχεται από την κεντρική διεύθυνση της εταιρίας στην Αθήνα.
Η Κυριακούλης Μεσογιακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε. στοχεύει στη μεγαλύτερη ανάπτυξη της Kiriacoulis Maritime στο συγκεκριμένο θαλάσσιο γεωγραφικό χώρο, ενώ στα σχέδια της είναι να επεκταθεί στο εξωτερικό αποτελώντας την πρώτη ελληνική εταιρία με υδροπτέρυγα που θα δραστηριοποιηθεί εκτός των συνόρων της χώρας. Επίσης, μέσω της Holding εταιρίας θα εξυπηρετηθούν οι επιχειρηματικοί στόχοι της εταιρίας και σε άλλους τομείς του θαλάσσιου τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top