Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΦορείςΔιακήρυξη για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Διακήρυξη για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος που είναι η 5η Ιουνίου ανακοίνωσε τα ακόλουθα: “Εδώ και πολλά χρόνια έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται η […]

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος που είναι η 5η Ιουνίου ανακοίνωσε τα ακόλουθα:
"Εδώ και πολλά χρόνια έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται η 5η Ιουνίου ως "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος" και πραγματοποιούνται διάφορες εορταστικές τελετές στο όνομα της προστασίας του '…υπέρτατου αυτού αγαθού'!
Είχαμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε με σκεπτικισμό αυτή την ημέρα και να θεωρούμε τις εκδηλώσεις της υποκριτικές αφού, τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου, εκείνοι που, ανά τον κόσμο, ηθελημένα ή από άγνοια καταστρέφουν το περιβάλλον<.> εξακολουθούν ανεμπόδιστοι το …θεάρεστο έργο τους.
Τι να πούμε όμως φέτος, όταν βόμβες και πύραυλοι φέρνουν καταστροφές στην άμεση γειτονιά μας, τα Βαλκάνια, όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά στην ίδια τη ζωή και προπάντων στον άνθρωπο;
Άφωνοι παρακολουθούμε το δράμα των Κοσσοβάρων και των Σέρβων που από εβδομάδες εκτυλίσσεται δίπλα μας σε καθημερινή βάση. Δεν πρόκειται πλέον για το μακρινό Βιετνάμ, το Ιράκ, ή το Κουρδιστάν, αλλά για μια γειτονική χώρα και δύο γείτονες λαούς, με τους οποίους εμείς καλούμαστε να ζήσουμε εν ειρήνη, ενώ άλλοι αποφάσισαν να δώσουν τη λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε με τρόπο που καταστρέφει αδιακρίτως τόσο τους μεν όσο και τους δε.
Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή για την εποχή μας – θα λέγαμε κυνική – βαρβαρότητα, εμείς που ως τώρα αγωνιζόμαστε για την προστασία της φύσης μένουμε άναυδοι. Μας έχει κυριολεκτικά κοπεί κάθε όρεξη. Δεν νομίζουμε ότι μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε, ενεργώντας υπέρ της προστασίας των ζώων, των φυτών, των βιοτόπων, όταν δεν έχουμε τη δύναμη να κάνουμε κάτι ουσιαστικό για την προστασία του Ανθρώπου.
Αποδεικνύεται δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ότι ο περιβόητος τεχνολογικός πολιτισμός μας δεν συνοδεύεται πάντοτε από τον επιβαλλόμενο 'εξανθρωπισμό' της συμπεριφοράς των ανθρώπων. Αντίθετα, κάποια ανθρωπόμορφα ρομπότ, χωρίς ψυχή, χωρίς καρδιά, πειθήνια στις εντολές διαφόρων κατά περίπτωση κέντρων εξουσίας αλλά και θύματα μιας καλά ενορχηστρωμένης προπαγάνδας, έχουν πάρει στα χέρια τους τα μεγάλα επιτεύγματα της τεχνολογίας και τα χρησιμοποιούν εναντίον του ανθρώπου, εναντίον της φύσης, εναντίον σε τελευταία ανάλυση του πλανήτη που μας στεγάζει, φέρνοντας όλο και πιο κοντά τη Γη μας σε ένα φρικτό τέλος.
Ας ελπίζουμε ότι το κλίμα θα αλλάξει με την διεθνώς αυξανόμενη αντίδραση εκείνων που, σκεπτόμενοι και όχι αγόμενοι, παύουν τα πείθονταί χωρίς συζήτηση στην πολεμοχαρή 'πληροφόρηση' που προσφέρει διεθνώς η πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε. και ότι θα οδηγηθούμε, αν αυτό είναι δυνατό, σε μια λογική, δίκαιη και κυρίως βιώσιμη λύση ειρήνης στην περιοχή μας.
Τότε και μόνο θα μπορούμε πάλι, όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε για το περιβάλλον, να μιλάμε με κάποια αισιοδοξία για την προστασία του, την 5η Ιουνίου αλλά και κάθε μέρα του χρόνου."

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024