Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαCWT: Η σχέση των business travelers με τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους και τις on-line κρατήσεις

CWT: Η σχέση των business travelers με τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους και τις on-line κρατήσεις

Λιγότεροι από ένας στους δέκα Ευρωπαίους business travelers επιλέγουν συχνά αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους για τα επαγγελματικά τους ταξίδια, ενώ σχεδόν οι μισοί (50%) δεν τις έχουν επιλέξει ποτέ…

Λιγότεροι από ένας στους δέκα Ευρωπαίους business travelers επιλέγουν συχνά αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους<...>για τα επαγγελματικά τους ταξίδια, ενώ σχεδόν οι μισοί (50%) δεν τις έχουν επιλέξει ποτέ, σύμφωνα με μελέτη της εταιρίας Carlson Wagonlit σχετικά με την συμπεριφορά των business travelers σε όλο τον κόσμο όσον αφορά στις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους.

Όπως κατέδειξε η μελέτη, σε άλλα μέρη του κόσμου η συμπεριφορά και οι προτιμήσεις αερομεταφορών των business travelers ποικίλλουν, καθώς το 28% των Λατινοαμερικάνων χρησιμοποιούν αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους με ποσοστό συχνότητας μεγαλύτερο του 60% ενώ το 16% των Νοτιοαμερικάνων δηλώνουν ότι προτιμούν τις εταιρίες αυτές πιο συχνά από τις άλλες.

Η έρευνα διεξήχθη σε 2.100 business travelers και 650 travel managers, το 83% εκ των οποίων πιστεύουν ότι στα επόμενα πέντε χρόνια όλες οι κρατήσεις θα γίνονται online.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CWT, κ. Hubert Joly, δήλωσε σχετικά: “Αυτό τον ενθουσιασμό για online κρατήσεις τον είχαμε διαπιστώσει από την εμπειρία μας με πελάτες από όλο τον κόσμο”. “Μεγάλη αύξηση” πρόσθεσε “παρατηρείται στην Αυστραλία, όπου οι online κρατήσεις είναι αυξημένες κατά 160%, σε σχέση με πέρσι, στην Ευρώπη, όπου είναι αυξημένες κατά 71% και στις Η.Π.Α., όπου είναι αυξημένες κατά 43%. Το Διαδίκτυο αποτελεί παράγοντα – κλειδί για τις εταιρίες που επιθυμούν να εξοικονομήσουν χρήματα στον προγραμματισμό ταξιδίων τους”.

Οι Βρετανοί και Ευρωπαίοι business travelers φάνηκαν περισσότερο απαισιόδοξοι από ποτέ, όσον αφορά στις προοπτικές για το 2006. Σχεδόν οι μισοί Λατινοαμερικάνοι πιστεύουν ότι οι δουλειές θα ανακάμψουν αυτή τη χρονιά, ενώ μόνο το 32% των Ευρωπαίων συμφωνεί στις εκτιμήσεις για άνοδο.

Από την άλλη, οι travel managers φάνηκαν περισσότεροι αισιόδοξοι από τους ταξιδιώτες, με 60% αυτών από όλο το κόσμο να πιστεύει σε κάποια αύξηση.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω στοιχεία ο κ. Joly ανέφερε ότι “τα επαγγελματικά ταξίδια αυξάνουν, γεγονός που εξηγείται από την ισχυρή οικονομική αύξηση παγκοσμίως και την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας και των συνεργασιών”.

Τέλος, η μελέτη κατέδειξε πως η περιοχή που οι ταξιδιώτες διστάζουν ακόμη να ταξιδέψουν είναι η Μέση Ανατολή (74%), η Αφρική (53%), η Λατινική Αμερική (46%), οι περιοχές Ασίας/Ειρηνικού (38%), η Ευρώπη (22%) και η Νότια Αμερική (11%).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024