Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αυξημένη η επιβατική κίνηση το 2005 και στα αεροδρόμια της Ελβετίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Φεβρουάριος 2006, 00:00

Με αυξημένο αριθμό επιβατών έκλεισε το 2005 και για τα αεροδρόμια της Ελβετίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων<...>

της χώρας (ACI), επιβεβαιώνοντας έτσι για ακόμη μια φορά τις έρευνες, που αποδεικνύουν ότι οι ταξιδιώτες έμειναν ανεπηρέαστοι από τις διεθνείς εξελίξεις, τις υψηλές τιμές καυσίμων, και τις απειλές για τρομοκρατικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός διακινούμενων επιβατών με αεροπλάνα το 2005 παρουσίασε αύξηση, της τάξης του 5,5%, σε σχέση με το 2004, αφού ανήλθε στα 4 δισεκατομμύρια. Αυξημένη εμφανίστηκε μάλιστα η κίνηση επιβατών τόσο στις διεθνείς πτήσεις, όσο και στις εσωτερικές πτήσεις, με αντίστοιχα ποσοστά 6,7% και 4,4%, σε σχέση με το 2004.

“Αυτή η σταθερή αύξηση σημαίνει ότι οι ανησυχίες εξαιτίας της απειλής από τη γρίπη των πτηνών, τη τρομοκρατία και τις υψηλές τιμές των καυσίμων δεν αποθάρρυναν την μεγάλη ζήτηση παρά το γεγονός ότι είχαμε διαπιστώσει μία βραδεία αύξηση της τάσης το τελευταίο τρίμηνο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο οικονομικός διευθυντής του ACI, κ. Πολ Μπένκε. “Οι μετακινήσεις επιβατών με εταιρίες χαμηλού κόστους βοήθησαν να διατηρηθεί μία σταθερή αύξηση στη ζήτηση παρά το υψηλό κόστος των καυσίμων”, πρόσθεσε.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top