Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣήμερα η παρουσίαση της IMEX 2006 στην ελληνική αγορά

Σήμερα η παρουσίαση της IMEX 2006 στην ελληνική αγορά

Ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται και σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 16.30 το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της συνεδριακής έκθεσης IMEX 2006 που γίνεται στην Ελλάδα, στο ξενοδοχείο Park, με την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και τη διοργάνωση του περιοδικού MeetingGreece…

Ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται και σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 16.30 το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της συνεδριακής έκθεσης IMEX 2006 που γίνεται<...> στην Ελλάδα, στο ξενοδοχείο Park, με την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και τη διοργάνωση του περιοδικού MeetingGreece.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να προγραμματισθεί αλλά και να βελτιωθεί η ελληνική συμμετοχή στην έκθεση. Για αυτό το λόγο έχει έρθει στην Ελλάδα η κ. Heather Gough διευθύντρια πωλήσεων της έκθεσης IMEX, αλλά και ο κ. Παναγιώτης Σκορδάς διευθυντής του ΕΟΤ στη Γερμανία, που εδρεύει στην Φρανκφούρτη, όπου διοργανώνεται και η έκθεση.

Χθες, έγινε μια εισηγητική συζήτηση για τα θέματα που θα συζητηθούν σήμερα και δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να θέσουν ερωτήσεις αλλά και θέματα που θα αναλυθούν σήμερα. Επίσης, χαιρετισμό του υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστ. Λιάσκου διάβασε ο ειδικός σύμβουλος του υπουργείου κ. Νίκος Κατούνης.

Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινάει με την ομιλία της κας. Μαργαρίτας Μανούσου αρχισυντάκτριας του οδηγού MeetingGreece με θέμα `Exhibiting Effectively & Efficiently – Identifying the objectives of exhibiting at a trade show` και ακολουθεί η κα. Heather Gough που θα αναλύσει το θέμα `Exhibitions – Marketing Tool for Success’. Μετά θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και ελαφρύ γεύμα, και κατόπιν στην απογευματινή συνεδρία η κ. Heather Gough θα συνεχίσει με το θέμα `IMEX 2006 – an overview & demonstration of the IMEX website’. Στις 15:00, ο κ. Παναγιώτης Σκορδάς θα αναλύσει το θέμα `Pre & Post Exhibition Planning’ και το πρόγραμμα θα κλείσει με ερωτήσεις και σχόλια ώστε να βρεθούν λύσεις στα διάφορα θέματα που αφορούν την παρουσία της χώρας μας σε μια τόσο σπουδαία έκθεση.

Στην εισηγητική συζήτηση της Κυριακής, ο κ. Ζαχαρίας Καπλανίδης πρόεδρος του EFAPCO, έθεσε το θέμα της παρουσίασης και του σχεδιασμού του ελληνικού περιπτέρου, τονίζοντας ότι για την καλύτερη ελληνική παρουσία θα πρέπει να βοηθάνε όλοι και οι φορείς αλλά και οι επαγγελματίες. Στην ερώτηση του κ. Καπλανίδη για την φετινή παρουσία του περιπτέρου, ο κ. Παν. Σκορδάς τόνισε ότι φέτος έχει σχεδιαστεί ένα νέο περίπτερο από νέο κατασκευαστή, το οποίο είναι ανοικτό, όπως ήθελαν όλοι, τονίζοντας το νέο σλόγκαν του ΕΟΤ. «Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην έκθεση IMEX και την ITB όπως όλοι γνωρίζετε, ενώ η κεντρική υπηρεσία έχει πλέον αναλάβει όλη την ευθύνη για τις εκθέσεις του εξωτερικού», είπε χαρακτηριστικά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο φετινός χώρος που θα καταλαμβάνει το ελληνικό περίπτερο έχει διπλασιασθεί φτάνοντας τα 506 τ.μ. «Από τις εκθέσεις που έχουν γίνει φέτος στην Στουτγάρδη, και το Ντίσελντορφ έχουμε δει ένα θετικό κλίμα, χωρίς διαμαρτυρίες», είπε ο κ. Σκορδάς.

Επίσης, σε ερώτηση του κ. Καπλανίδη σχετικά με την προετοιμασία του ΕΟΤ Γερμανίας για τις διάφορες εκδηλώσεις που θα πρέπει να πλαισιώνουν την παρουσία της χώρας μας στην έκθεση, ο κ. Σκορδάς δεσμεύτηκε ότι φέτος θα γίνει, όπως και πέρσι, ένα `happy hour`, με προσκεκλημένους όλους τους αγοραστές που θα επισκεφθούν την έκθεση. Σε ερώτηση που ακολούθησε για την απουσία παρουσίας υψηλού κλιμακίου από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στην έκθεση, η κ. Gough είπε ότι κάθε χρόνο οργανώνεται από την IMEX ένα `Politician Forum`, όπου οι πολιτικοί συζητούν διάφορα θέματα που αφορούν τον συνεδριακό τουρισμό, και η παρουσία του έλληνα υπουργού θα ήταν πολύ σπουδαία κατά τη γνώμη της. Δεσμεύθηκε δε να στείλει ειδική πρόσκληση στον κ. Δημ. Αβραμόπουλο ώστε να παρευρεθεί φέτος και αυτός στο Politician Forum. Βέβαια, όπως πολύ χαρακτηριστικά είπε η IMEX δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη – πόλεις της European Federation of Conference Towns, EFCT, να καλέσουν τους πολιτικούς των χωρών τους για να λάβουν μέρος στο Forum.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024