Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΞ: Ανεπαρκείς οι ρυθμοί υλοποίησης των έργων τουριστικής υποδομής

ΠΟΞ: Ανεπαρκείς οι ρυθμοί υλοποίησης των έργων τουριστικής υποδομής

Ανεπαρκείς εξακολουθούν να είναι οι ρυθμοί υλοποίησης των αναγκαίων έργων θεωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) σχετικά με τα έργα τουριστικής υποδομής. Σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις τις ΠΟΞ είναι […]

Ανεπαρκείς εξακολουθούν να είναι οι ρυθμοί υλοποίησης των αναγκαίων έργων θεωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ<.>) σχετικά με τα έργα τουριστικής υποδομής<...>. Σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις τις ΠΟΞ είναι γνωστό ότι το τουριστικό προϊόν είναι από την φύση του πολυσύνθετο, και η ποιότητα του συναρτάται άμεσα από το επίπεδο της γενικότερης τουριστικής υποδομής και το είδος των υπηρεσιών που παρέχουν οι δημόσιοι φορείς σε κάθε προορισμό. Επομένως, δεν νοείται ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, χωρίς την ολοκλήρωση όλων των έργων τουριστικής υποδομής, που έχουν κατά καιρούς προταθεί από τους φορείς και εξακολουθούν να βρίσκονται στη φάση της εκτέλεσης ή του σχεδιασμού.
Η Δημόσια Διοίκηση οραματίζεται μεγαλόπνοα σχέδια, τα οποία στη συνέχεια αδυνατεί να υλοποιήσει εγκαίρως. Εν τω μεταξύ όμως, η συντριπτική πλειονότητα των παραπόνων που εκφράζουν οι αλλοδαποί τουρίστες αφορά στην ποιότητα των Δημοσίων υποδομών και υπηρεσιών. Είναι προφανές ότι, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκτέλεσης των μεγάλων έργων συγκοινωνιακής και επικοινωνιακής υποδομής, να βελτιωθούν άμεσα οι σταθμοί εισόδου στη χώρα μας και να προχωρήσουν τα έργα ειδικής τουριστικής υποδομής, όπως είναι οι μαρίνες, τα γήπεδα γκολφ, και το συνεδριακό κέντρο της Αθήνας.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να εκτελεστούν μικρά έργα άμεσης απόδοσης που θα αναδείξουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του κάθε τουριστικού προορισμού. Τα μικρά έργα τοπικής εμβέλειας, όπως δρόμοι, βελτιώσεις σε λιμάνια, περιφερειακά αεροδρόμια, πάρκινγκ, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, βιολογικών καθαρισμών και οικιστικής ανάπλασης, θα συμβάλλουν θετικά στην βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Ελλάδας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024