Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΠΟΞ: Ανεπαρκείς οι ρυθμοί υλοποίησης των έργων τουριστικής υποδομής

Θοδωρής Κουμέλης - 30 Μάιος 2000, 00:00

Ανεπαρκείς εξακολουθούν να είναι οι ρυθμοί υλοποίησης των αναγκαίων έργων θεωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ<.>) σχετικά με τα έργα τουριστικής υποδομής<...>

. Σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις τις ΠΟΞ είναι γνωστό ότι το τουριστικό προϊόν είναι από την φύση του πολυσύνθετο, και η ποιότητα του συναρτάται άμεσα από το επίπεδο της γενικότερης τουριστικής υποδομής και το είδος των υπηρεσιών που παρέχουν οι δημόσιοι φορείς σε κάθε προορισμό. Επομένως, δεν νοείται ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, χωρίς την ολοκλήρωση όλων των έργων τουριστικής υποδομής, που έχουν κατά καιρούς προταθεί από τους φορείς και εξακολουθούν να βρίσκονται στη φάση της εκτέλεσης ή του σχεδιασμού.
Η Δημόσια Διοίκηση οραματίζεται μεγαλόπνοα σχέδια, τα οποία στη συνέχεια αδυνατεί να υλοποιήσει εγκαίρως. Εν τω μεταξύ όμως, η συντριπτική πλειονότητα των παραπόνων που εκφράζουν οι αλλοδαποί τουρίστες αφορά στην ποιότητα των Δημοσίων υποδομών και υπηρεσιών. Είναι προφανές ότι, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκτέλεσης των μεγάλων έργων συγκοινωνιακής και επικοινωνιακής υποδομής, να βελτιωθούν άμεσα οι σταθμοί εισόδου στη χώρα μας και να προχωρήσουν τα έργα ειδικής τουριστικής υποδομής, όπως είναι οι μαρίνες, τα γήπεδα γκολφ, και το συνεδριακό κέντρο της Αθήνας.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να εκτελεστούν μικρά έργα άμεσης απόδοσης που θα αναδείξουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του κάθε τουριστικού προορισμού. Τα μικρά έργα τοπικής εμβέλειας, όπως δρόμοι, βελτιώσεις σε λιμάνια, περιφερειακά αεροδρόμια, πάρκινγκ, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, βιολογικών καθαρισμών και οικιστικής ανάπλασης, θα συμβάλλουν θετικά στην βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Ελλάδας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top