Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Οι τάσεις της Γερμανικής αγοράς

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Μάιος 2000, 00:00

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Start Amadeus<.> η γερμανική αγορά για το πρώτο τρίμηνο του 2000 παρουσίασε<...>

αυξομειώσεις στα διάφορα τουριστικά της μεγέθη, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 1999.
Ειδικότερα, ο κλάδος των ξενοδοχείων φαίνεται να είναι εκείνος ο κλάδος που παρουσίασε την μεγαλύτερη αύξηση με ποσοστό 17,8%. Αμέσως μετά έρχεται ο κλάδος των ενοικιάσεων αυτοκινήτων με ποσοστό αύξησης 12,5%. Κατά την ίδια περίοδο, οι τουριστικοί πράκτορες μέσω του συστήματος Start Amadeus πούλησαν 4.740.592 εισιτήρια παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 7%, ενώ οι πωλήσεις τουριστικών πακέτων σημείωσαν μείωση σε ποσοστό 3,5% φθάνοντας τα 2.735.436.
Τα στατιστικά στοιχεία της Start Amadeus, που είναι θυγατρική της Lufthansa και της Amadeus GDS, προέρχονται από το 89% των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων που χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα κρατήσεων.
Όσον αφορά στον εσωτερικό τουρισμό της Γερμανίας τα στατιστικά είναι πολύ ενθαρρυντικά. Τον Ιανουάριο οι διανυκτερεύσεις στην Γερμανία αυξήθηκαν κατά 5,6% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 1999. Σύμφωνα με την Deutsche Bundesbank το ξένο συνάλλαγμα που μπήκε στην Γερμανία αυξήθηκε κατά 4,1% και έφθασε τα 30,7 δισ. γερμανικά μάρκα.
Η αύξηση αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον σύμφωνα με στελέχη του Γερμανικού Οργανισμού Τουρισμού που παρουσίασαν τα στατιστικά στοιχεία στην 26η Travel Mart στην Φρανκφούρτη. Οι λόγοι της ανοδικής τάσης του τουρισμού στην Γερμανία είναι τα πολιτιστικά γεγονότα που είναι πόλοι έλξης τουριστών, τα 13 εθνικά πάρκα

ποδηλατοδρόμων που διαθέτει η χώρα και τα 320 κέντρα ιαματικού και θεραπευτικού τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top