Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΝέας γενιάς κρουαζιερόπλοιο για την Royal Caribbean International

Νέας γενιάς κρουαζιερόπλοιο για την Royal Caribbean International

Ένα νέας γενιάς κρουαζιερόπλοιο, το μεγαλύτερο που μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί, παρήγγειλε η Royal Caribbean Internationalστη ναυπηγοκατασκευαστική εταιρία Aker Yards της Νορβηγίας. Θα ναυπηγηθεί στη μονάδα της Aker στη Φινλανδία, […]

Ένα νέας γενιάς κρουαζιερόπλοιο, το μεγαλύτερο που μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί, παρήγγειλε η Royal Caribbean International<...>στη ναυπηγοκατασκευαστική εταιρία Aker Yards της Νορβηγίας. Θα ναυπηγηθεί στη μονάδα της Aker στη Φινλανδία, θα κοστίσει περίπου 900 εκατ. ευρώ και θα είναι έτοιμο προς χρήση το φθινόπωρο του 2009.

Το πρωτότυπο αυτό κρουαζιερόπλοιο, του οποίου το πρόγραμμα κατασκευής φέρει την ονομασία Genesis, θα είναι 220.000 τόνων και θα μπορεί να φιλοξενήσει 5.400 επιβάτες. Το μήκος του θα φτάνει τα 360 μέτρα, το πλάτος τα 47 μέτρα και το ύψος από την ίσαλο γραμμή θα είναι 65 μέτρα. Θα είναι δε 43% μεγαλύτερο από το `Freedom of the Seas`, που θα παραδοθεί εντός του 2006 στη Royal Caribbean International ως το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών περιλαμβάνει την προοπτική ναυπήγησης και ενός δεύτερου παρόμοιου πλοίου.

“Μετά από 35 χρόνια συνεργασίας με την Royal Caribbean και την κατασκευή πολλών καινοτόμων πλοίων για λογαριασμό της, με το νέο κρουαζιερόπλοιο δεν κάνουμε απλά ένα βήμα, αλλά ένα άλμα στη ναυπηγική τέχνη”,, ανέφερε σχετικά ο κ. Ίριο Ζουλίν, πρόεδρος του τμήματος επιβατηγών πλοίων των ναυπηγείων Aker.

“Μας χαροποιεί το γεγονός ότι με το τεχνολογικά προηγμένο πλοίο αυτό κάνουμε ένα τεράστιο βήμα στο μέλλον” δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ρίτσαρντ Φέιν, πρόεδρος και CEO της Royal Caribbean Cruise Lines.

Σημειώνεται τέλος ότι γενικός αντιπρόσωπος του ομίλου της Royal Caribbean Cruise Lines στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι ο ταξιδιωτικός οργανισμός Navigator.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024