Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αυξημένος ο αριθμός επισκεπτών στην Βρετανία το 2005

Δώρα Σγάρτσου - 10 Φεβρουάριος 2006, 00:00

Ανοδική πορεία εμφανίζει το 2005 ο αριθμός επισκεπτών στην Βρετανία, όπως επίσης και ο αριθμός Βρετανών πολιτών, που ταξίδεψαν στο εξωτερικό,<...>

σύμφωνα με τα πρώτα στατιστικά στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια υπηρεσία της βρετανικής Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, οι επισκέψεις Βρετανών πολιτών στο εξωτερικό παρουσιάστηκαν την χρονιά που μας πέρασε αυξημένες κατά 3%, σε σχέση με το 2004, καθώς ο αριθμός τους από 64,2 εκατομμύρια άγγιξε πέρσι τα 66,3 εκατομμύρια. Ειδικότερα, οι επισκέψεις Βρετανών στη Δυτική Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 1% (50 εκατ.), στη Νότια Αμερική κατά 3% (4,9 εκατ.) και στα υπόλοιπα μέρη του κόσμου κατά 16% (11,3 εκατ.). Σημειώνεται ότι οι επισκέψεις στη Νότια Αμερική είναι ακόμη χαμηλότερες από το 2000, ενώ στη Δυτική Ευρώπη και σε άλλα μέρη ο αριθμός των επισκέψεων καταγράφει μεγάλες αυξήσεις.

Από την άλλη, την χρονιά που μας πέρασε η Βρετανία δέχτηκε 30 εκατ. υπερπόντιους επισκέπτες, σημειώνοντας αύξηση 8%, συγκριτικά με το 2004, που είχε δεχτεί 27,8 εκατομμύρια. Παρόλο που ο αριθμός επισκεπτών από τη Νότια Αμερική μειώθηκε κατά 3% (4,2 εκατ.), σημειώθηκαν αυξήσεις - ρεκόρ στον αριθμό επισκεπτών από τη Δυτική Ευρώπη, κατά 8% (19,3 εκατ.) και από τα άλλα μέρη του κόσμου, κατά 18% (6,4 εκατ.).

Κατά τη διάρκεια Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2005, ο αριθμός υπερπόντιων επισκέψεων Βρετανών πολιτών παρέμεινε σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το 2004 (16,5 εκατ.), ενώ οι δαπάνες παρουσιάστηκαν αυξημένες κατά 1%, αγγίζοντας τα 8 δισ. δολάρια. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, επισκέφτηκαν την Βρετανία 7,5 εκατ. υπερπόντιοι τουρίστες, σημειώνοντας αύξηση 3%, σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό στο προηγούμενο τρίμηνο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top