Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

UNWTO: Σημάδια βελτίωσης θα επιδείξει φέτος ο τουρισμός της Ινδονησίας

Θοδωρής Κουμέλης - 10 Φεβρουάριος 2006, 00:00

“Σημάδια βελτίωσης θα πρέπει να αρχίσει να επιδεικνύει μέχρι και το τέλος της φετινής χρονιάς ο τουρισμός της Ινδονησίας, όπως δήλωσε<...>

ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού - World Tourism Organization (UNWTO), κ. Francesco Frangialli, έπειτα από τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον πρόεδρο της χώρας, κ. Susilo Bambang Yudhoyono, στην Τζακάρτα.

“Η στήριξη μας στην Ινδονησία αποτελεί μέρος της αποστολής μας για παροχή διεθνούς βοήθειας σε περιπτώσεις κρίσεων” ήταν χαρακτηριστικά το μήνυμα του κ. Frangialli προς τον πρόεδρο της Ινδονησίας, τον οποίο επαίνεσε για την άμεση και αποτελεσματική δράση στα πλήγματα που δέχτηκε ο τουρισμός της χώρας του, τους τελευταίους μήνες.

Όπως τόνισε ο κ. Frangialli “η Ινδονησία δεν κατάφερε, όπως οι άλλοι Ασιατικοί προορισμοί, να πετύχει μια μέση αύξηση, 7% το 2005 και το πρώτο εξάμηνο του 2006 θα συνεχίσει να είναι μια δύσκολη περίοδος για την τουριστική της βιομηχανία”. Ωστόσο, πρόσθεσε “παρά τα επαναλαμβανόμενα σοκ, που υπέστη η χώρα, ο τουρισμός της δεν κατέρρευσε. Η κατάσταση είναι ενθαρρυντική και σίγουρα μέχρι το τέλος της χρονιάς θα βελτιωθεί. Ένα χρόνο μετά τα τσουνάμι, το μέλλον του τουρισμού της Ινδονησίας φαίνεται τόσο λαμπρό και υποσχόμενο, όπως και πριν”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ινδονησίας, κ. Susilo Bambang Yudhoyono, δεσμεύτηκε σε δηλώσεις του να συνεργαστεί η χώρα με τον UNWTO για την προώθηση του προορισμού, ενώ όπως πρόσθεσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Ινδονησίας, κ. Jero Wacik, “ήδη έχει ξεκινήσει καμπάνια προβολής της χώρας σε κύριες αγορές τουρισμού, όπως η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top