Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Πρότυπο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στα ξενοδοχεία της αλυσίδας Aldemar στην Κρήτη

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Ιούνιος 2000, 00:00

Η ελληνική ξενοδοχειακή αλυσίδα Aldemar<.> ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα έργο εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος στις<...>

ξενοδοχειακές μονάδες της στην Κρήτη.
Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία τεχνολογικά προηγμένων συστημάτων παραγωγής θερμού νερού χρήσης και θέρμανσης θαλασσινού νερού για τις ανάγκες των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων Royal Mare Village, Knossos Royal Village και Cretan Village, και του κέντρου Θαλασσοθεραπείας Royal Mare Thalasso. Το ενεργειακό πρόγραμμα των ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη περιλαμβάνει τη σχεδίαση και εγκατάσταση 2,800m2 ηλιακών συλλεκτών και δοχείων αποθήκευσης θερμού νερού χωρητικότητας 150m3 και τη γραφική απεικόνιση και έλεγχο του συστήματος από κεντρικό υπολογιστή. Οι νέες εγκαταστάσεις αναμένεται να εξοικονομήσουν ενέργεια που θα υπερβεί τα 1.6MWh ανά έτος, δηλαδή 70% των αναγκών του συγκροτήματος για θέρμανση νερού. Η εξοικονόμηση ενέργειας συνεπάγεται και αντίστοιχη μείωση της χρήσης των καυσίμων που θα υπερβεί τα 300m2 LPG και 200.000L πετρελαίου Diesel ανά έτος.
Ο κ. Αλέξης Αγγελόπουλος, διοικητικό στέλεχος της Aldemar, δήλωσε σχετικά: "Η επένδυση αυτή, με βάση τα τετραγωνικά των ηλιακών συλλεκτών, αποτελεί το μεγαλύτερο έργο εγκατάστασης ηλιακών συλλεκτών στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Ευρώπη.
Στόχος της Aldemar είναι όχι μόνο να συμβάλλει κατά το μέγιστο στην προστασία του ελληνικού περιβάλλοντος αλλά και να καταστεί, ευρωπαϊκό πρότυπο εξοικονόμησης ενέργειας στον κλάδο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων".

Μετά την αξιολόγηση της λειτουργίας του συστήματος η Aldemar θα προχωρήσει στην εγκατάσταση ανάλογων συστημάτων και στις υπόλοιπες ξενοδοχειακές μονάδες της στην Ρόδο και την Πελοπόννησο.
Η Aldemar ακολουθεί μια πάγια, φιλική προς το περιβάλλον πολιτική όσον αφορά τη χρησιμοποίηση απορρυπαντικών, την καθαριότητα των ακτών, την άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση του προσωπικού και των πελατών για την οικολογική πολιτική της, τη συμμετοχή αυτών σε οργανωμένες οικολογικές εκστρατείες όπως η "Clean Up the Med" καθώς και την πιστοποίηση της καθαριότητας του θαλασσινού νερού με την απόκτηση της Γαλάζιας Σημαίας στις ακτές της.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top