Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ο Thomas Cook μειώνει τα καταστήματα και το προσωπικό του

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Ιούνιος 2000, 00:00

Μετά από επανεξέταση του δικτύου πωλήσεων, τα στελέχη του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook<.> αποφάσισαν να κλείσουν<...>

38 καταστήματα πωλήσεων που βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους αγγλικών πόλεων.
Τα καταστήματα θα κλείσουν τον επόμενο μήνα. Η απόφαση αυτή θα ερχόταν στη δημοσιότητα πριν από δύο εβδομάδες, αλλά η απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρίας κατά 50,1% Preussag να πουλήσει το μερίδιο της προκειμένου να αγοράσει την ανταγωνιστική εταιρία Thomson καθυστέρησε το γεγονός.
Ο γενικός διευθυντής του Thomas Cook κ. Manny Fontenla-Novoa ανακοίνωσε ότι ελπίζει να βρει δουλειά για τα 240 άτομα που μένουν άνεργα από την παραπάνω απόφαση, στα άλλα καταστήματα της εταιρίας. Ο κ. Manny Fontenla-Novoa είπε ότι τα 36 καταστήματα κλείνουν γιατί ήταν πολύ κοντά σε άλλα καταστήματα του Thomas Cook και τα υπόλοιπα δύο γιατί δεν ήταν στην σωστή τοποθεσία. Τα πολύ κοντινά καταστήματα δημιουργούσαν σύγχυση στους πελάτες που αναρωτιόντουσαν γιατί δύο καταστήματα της ίδια εταιρίας βρίσκονται τόσο κοντά. Στα άλλα δύο η παραγωγικότητα ήταν τόσο χαμηλή που κρίθηκαν μη επικερδή για την εταιρία.
Όσο για το προσωπικό ο κ. Manny Fontenla-Novoa δήλωσε ότι 'αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικά πολύ καλοί και δεν θέλουμε να τους χάσουμε. Έχουμε επενδύσει στην εκπαίδευση τους, και γι' αυτό το λόγο ψάχνουμε για διαθέσιμες θέσεις ανάλογες των προσόντων τους'.
Επίσης, η εταιρία πρόκειται να ανοίξει ένα νέο κατάστημα μέσα σε ένα σουπερμάρκετ Tesco στο Milton Keynes τον Ιούλιο, το οποίο θα λειτουργεί πολύ περισσότερες ώρες από ότι τα κεντρικά υποκαταστήματα της εταιρίας. Τέλος, τον Αύγουστο θα ανοίξει ένα ακόμα κατάστημα Thomas Cook Plus στο Midlands.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top