Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Στόχος η δημιουργία κοινών πακέτων διακοπών

Συζητήσεις ΚΟΤ και Αρχής Τουρισμού Μάλτας για ενδεχόμενη συνεργασία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Φεβρουάριος 2006, 00:00

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρχής Τουρισμού της Μάλτας, κ. Romwald Lungaro-Mifsud, πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος<...>

του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), κ. Φώτης Φωτίου, στα πλαίσια της οποίας εξετάστηκε μια ενδεχόμενη συνεργασία των δύο χωρών, με στόχο τη δημιουργία κοινών πακέτων διακοπών για τουρίστες από μακρινές αγορές. Μάλιστα, στη συνάντηση των δύο προέδρων παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος της αεροπορικής εταιρίας Emirates Airline, υπεύθυνος για την Ευρώπη, κ. Κeith Longstaff, όπως και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου - ACTA, κ. Λούης Λοΐζου και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, κ. Θάσος Κατσουρίδης.

Η Emirates, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας `Πολίτης`, εξέφρασε την ετοιμότητά της να ενισχύσει την προσπάθεια των δύο χωρών, δεδομένου ότι η εταιρία παρέχει άμεση σύνδεση μέσω Ντουμπάι με μακρινούς προορισμούς, ενώ με πτήσεις εξυπηρετεί και τις δύο χώρες που επιθυμούν συνεργασία.

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος έχει ήδη συνάψει συνεργασία για προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων στην κινέζικη αγορά με την Ελλάδα και την Αίγυπτο, ενώ στόχος μιας ενδεχόμενης συνεργασίας με την Μάλτα είναι η προσέλκυση τουριστών τόσο από την Κίνα, την Ινδία και την Ιαπωνία, όσο και από χώρες της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου. Στα πλαίσια μάλιστα αυτής της προσπάθειας συνεργασίας, που επιχειρούν οι δύο χώρες αποφασίστηκε η σύσταση τεχνικής επιτροπής με εκπρόσωπους των δύο οργανισμών, της Emirates και ταξιδιωτικών πρακτόρων, ενώ η πρώτη συνάντηση της επιτροπής ορίστηκε για τις 20 Μαρτίου στη Μάλτα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top